A polgármester tiltakozik a Pécsi Tudományegyetem modellváltása ellen

2021. január 29. 13:17

Péterffy Attila szerint a modellváltás felülről vezérelt, az egyetemi polgárok érdekeit, igényeit és véleményét figyelmen kívül hagyó átalakítás.

2021. január 29. 13:17

Tiltakozik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) alapítványi fenntartásba adása ellen Péterffy Attila (Mindenki Pécsért Egyesület), a baranyai megyeszékhely polgármestere.

A polgármester az MTI-hez péntek délelőtt eljuttatott közleménye szerint arra kérte a felsőoktatási intézmény aznap ülésező szenátusának „Pécs városért felelősséget érző tagjait, hogy az intézmény modellváltását ne támogassák”. Péterffy Attila szerint a tervezett átalakítással kapcsolatban megosztott az egyetem közössége és a város közvéleménye is, továbbá a felmérések alapján a hallgatók többsége is ellenzi a modellváltást, az egyetemi oktatók és dolgozók pedig nehezményezik, hogy véleményüket nem kérik ki, a tervezett átalakításról nem folynak egyeztetések.

A modellváltás – amely jelentős mértékben megváltoztathatja az intézmény működését – „egy felülről vezérelt, az egyetemi polgárok érdekeit, igényeit és véleményét figyelmen kívül hagyó átalakítás”, amely „távol áll az önrendelkezéstől, az egyetemi autonómia megőrzésétől és a demokrácia működésétől” – fogalmazta meg véleményét közleményében a többi között az MSZP, a DK, a Momentum és a Jobbik támogatásával 2019-ben megválasztott városvezető.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2021. január 29. 23:50
Konkrétumot is írhatott volna a hüjéje.
józan paraszti ész
2021. január 29. 23:11
És mi köze a polgármesternek az egyetem működéséhez. Alapítson egyet, abba belebeszélhet. Esetleg.
MZXX
2021. január 29. 14:40
Persze hogy rossz neki, nem tudják kiterjeszteni rá a befolyásukat.
Annalili
2021. január 29. 14:07
Budapesten több egyetem is átalakult évekkel ezelőtt. Nem volt hiszti és felhajtás k{rülöttük. Rendben működnek és végzik a dolgukat. Biztos minden konstrukciómakvan előnye és hátránya is, a változást sem szeretik sokan...de attól még lehet fejlődni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!