Szerda éjfélig lehet jelentkezni az MCC Vitaakadémiára

2019. november 11. 19:54

A képzés résztvevői előadói, elemzői és érvelési képességekkel gyarapodhatnak.

2019. november 11. 19:54

A Tombor András által alapított tehetséggondozó intézmény, a Mathias Corvinus Collegium felvételt hirdet MCC Vitaakadémia elnevezésű, frissen induló kiscsoportos tréningprogramjára mindazoknak, akik betöltötték a tizennyolcadik életévüket, személyes mentorálás mellett szeretnék fejleszteni a retorikai képességeiket és a logikai gondolkodásukat, továbbá motivációt éreznek magukban a vitakultúra művelésére és terjesztésére.

A térítésmentes képzésen szívesen fogadják többek között jelenlegi és leendő tanárok, diákkörök, kultúregyletek és ifjúsági szervezetek tagjai, diákönkormányzatok képviselői, valamint helyi önkormányzatok ifjúsági ügyekért felelős kollégái részvételét az egész Kárpát-medencéből. A program koordinációjáért a Collegium idén nyáron alakult interdiszciplináris kutatóintézete, az MCC Research felel.

A jelentkezés határideje: 2019. november 13., szerda 23:59

A vitatréningre a http://vitaakademia.mcc.hu/jelentkezes oldalon lehet jelentkezni a regisztrációs űrlap kitöltésével és szakmai önéletrajz, illetve a kitöltött kérdőív elküldésével a vitaakademia “KUKAC” mcc “PONT” hu címre, amelyben a jelentkező bemutatja a képzésen történő részvétellel kapcsolatos motivációját.

Az interaktív tréning során a résztvevők univerzális előadói és elemző készségekkel gyarapodnak, megismerkednek magának a vitának a műfajával, mélyebb megértést nyernek az érvelés és a meggyőzés alapjairól, és szert tesznek a vitázás és a vitaoktatás gyakorlati eszköztárára, ideértve az érvelési hibák feltérképezését, a vita alapvető műfajainak (pl. törvényszéki, Karl Popper) megismerését, illetve mindezek kipróbálását.

A tréning ütemterve:
I. Képzési hétvége (2019. november 29. – december 1.)
II. Önállóan szervezett vitaalkalmak (2019. december 2. – 2020. május 21.)
III. Kontaktalkalom (2019. február során)
IV. Utánkövető hétvége (2020. május 22–24.)

A képzéssel, ill. a felvételivel kapcsolatban esetlegesen felmerülő valamennyi kérdést a vitaakademia “KUKAC” mcc “PONT” hu címre várják.

További információért és a jelentkezéshez látogasson el a http://vitaakademia.mcc.hu oldalra!

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. november 12. 17:53
Ha van felesleges akadémikus, akkor ő a vitaakadémikus.
koronaszepe
2019. november 12. 15:34
Megy ez... https://www.valaszonline.hu/2019/06/04/meszaros-tiborcz-szijj-2018-merleg/
nimfak
2019. november 12. 12:01
Azzal az a helyzet, hogy nemzetkozi tendereken csak tokeeros cegek indulhatnak.
Valodi
2019. november 12. 09:13
Kell a Vezérnek az agymosó utánpótlás - mi lesz pl., ha az Öreg feldobja a bakancsát? Persze szigorúan versenypiaci alapon: "....bejelentették, hogy Mészáros Lőrinc az egész mai napig összeszedett médiaportfolióját átadja a nemrég alapított Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak, mely alapítvány aztán bejelentette, hogy többek közt az Echo TV, a Figyelő, a 888.hu és a Lokál, a Ripost és az Origo tulajdonosai is felajánlották részleges vagy teljes megvételre a médiaérdekeltségeiket. Ezzel nem pusztán Magyarország, hanem talán egész Európa legnagyobb médiacége jöhet létre, amely a mai nappal 476 médiacímet adhat ki.” „A 4iG néhány hét alatt piacvezetővé vált az informatikai szolgáltatások szektorában, Jászai Gellért pedig hirtelenjében egy legkevesebb 55 milliárd forint értékűre becsült vállalat tulajdonosa lett. …. maga Orbán Viktor döntött a 4iG tulajdonosi szerkezetéről. Sőt, Orbánék már egy éve készültek az informatikai szektor bevételére, a közbeszerzések átalakítására, hogy a médiaszektorhoz hasonlóan „egycsatornás rendszert” hozzanak létre: központosított beszerzések, és egy körön belüli, de piacinak álcázott nagyvállalkozás, amely a megrendeléseket lefölözi. Orbán tehát több száz milliárdos piacot rendelt Jászai Gellért felügyelete alá.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!