Tömegesen pusztultak el a denevérek az őszi, ausztrál hőhullám alatt

2019. január 16. 10:51

A populáció egyharmada veszett oda.

2019. január 16. 10:51

A Nyugat-Sydney Egyetem nem régen kiadott jelentése szerint nagyjából 23 ezer denevér („repülő róka") nem élte túl azt a két napot, amikor Ausztrália északi részén a 42 Celsius-fokot is meghaladta a hőmérséklet – írja a BBC. Ez azt jelenti, hogy 2018. november 26-án és 27-én az ausztrál repülő róka populáció egyharmada pusztult el. 

Egy fiatalabb példány mentés közben (Kép: BBC//David White)

Az állatmentők szerint a denevérek túlélő csoportját általában a földhöz közel lévő ágakon találták meg. Az elhullott példányok látványa elkeserítő volt – tette hozzá egyikőjük, David White. 

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IV. Fawkes
2019. január 16. 13:41
Őszi?? 28 nappal vagyunk túl a napfordulón, az azt jelenti, hogy január 16-a az ott olyan, mint július közepe az északi féltekén. Hátra van még legalább hat hét - két hónap a nyárból :-)
my fair lédig
2019. január 16. 10:55
"repülő róka" Én is hánytam már repülőn. De direkt nem megyek annyira Délre (="Ausztrálba"), hogy jól bele is haljak. Ezek a hülyék meg annyira délre repültek, hogy belehaltak a melegbe. Így jártatok, migránsok !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!