Közösségi gyűjtés indult a látássérültek javára

2016. október 10. 21:29

Segítő kutyákról és gazdáikról szóló audionarratált (hangos) mesekönyv készítéséhez várják az adományokat.

2016. október 10. 21:29

A mese alapvető fontosságú a gyermekek számára, hiszen a történetek által ismerik meg a világot. De mi a helyzet azokkal a gyermekekkel (vagy szülőkkel), akik látássérültként nem tudnak hagyományos mesekönyvet olvasni?

Az audionarratált, más néven hangoskönyvek világa az övék. Sajnos a kínálat — a hagyományos, nyomtatott kötetekhez képest — igencsak szűk, és nem is túl naprakész.

A NEO Magyar Segítőkutya Egyesület 2015-ben adta ki a Kuku és barátai – Ismerjük meg közösen a segítőkutyák világát! című mesekönyvét, melynek célja a gyermekek fogyatékosság és másság iránti érzékenységének korai fejlesztése. Most az egyesület közösségi gyűjtést kezdeményezett, hogy az érzékenyítő mesekönyv audionarrált változata a vakok és gyengénlátók számára térítésmentesen legyen elérhető.

A kiadáshoz szükséges 160.000 forintot egy három hónapos kampányidőszak alatt szeretnék összegyűjteni. Ebből a tőkéből terápiás kutyával tartott foglalkozást és meseolvasást is szerveznének olyan óvodás vagy kisiskolás csoportoknak, ahova látássérült gyermekek járnak.

További részletek az akcióról itt!

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!