A következő ezer évünkért

2023. augusztus 24. 10:52

Hármas ünnep Szent István napja: nemzeti, állami és egyházi jelentősége is meghatározó.

2023. augusztus 24. 10:52
Statues,Of,King,Stephen,I,Of,Hungary,And,His,Wife
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa

Közösséget teremteni és összetartani cseppet sem egyszerű feladat, sokkal inkább elismerésre okot adó fegyvertény. Ugyanúgy, ahogy családot alapítani is hatalmas lépés életünkben, hiszen fontos döntések, belső elköteleződés előzi meg, lemondásokkal és alkalmazkodással jár, és számos konkrét megoldandó feladat is fakad az új élethelyzetből. Más közösségek esetében is igaz mindez. Akinek van tapasztalata egyházi, munkahelyi, sport-, kulturális vagy lokálpatrióta csoportosulások vezetésében, tudhatja, hogy összetartani – akár hasonló érdeklődésű és felfogású embereket is – bizony nem egyszerű mutatvány. Széttartó akaratokat közös nevezőre hozni, egy közösség életképes működését biztosító, betartható szabályokat kialakítani és az együttélés alapját jelentő közös értékrendet, ethoszt kifejezésre juttatni sokféle különleges képességet feltételez.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2023. augusztus 24. 13:05
Már vagy a huszadik anyag, amely csak az előfizetőknek szól! Akkor ezeket küldjék meg annak pár száz előfizetőnek és ne szórakozzanak itt velünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!