Stier Gábor: Lassan, de szisztematikusan folytatódik a felőrlő stratégia orosz részről (VIDEÓ)

2023. március 28. 21:04
A Moszkva tér főszerkesztője felhívta a figyelmet, hogy bár kevés szó esik róla, de Luhanszkban is van orosz előrehaladás.

A Hír Tv keddi, Háború Ukrajnában című műsorának Vukics Ferenc, a Nemzetvédelmi Szabadegyetem Alapítvány alapítója és Stier Gábor, a Moszkvatér.com főszerkesztője voltak a vendégei. 

A beszélgetés során többek között felidézték, hogy öngyilkos drónokkal támadták éjszaka az oroszok Kijevet, 15-ből 14 drónt semmisített meg az ukrán légvédelem. De arról is szó volt, hogy folytatódnak a súlyos harcok Bahmutnál, a parancsnokság minden eshetőségre felkészült – idézte Olekszandr Szirszkij vezérezredest, az ukrán fegyveres erők szárazföldi erőinek parancsnokát Ferkó Dániel műsorvezető.

Az elhangzottakra Stier Gábor úgy reagált, hogy „nem úgy tűnik, hogy az ukránok egy nagy ellentámadást indítottak volna. Az elmúlt egy hétben is felmerült, hogy Bahmut környékén komolyabb ellentámadás készül, de nem. (...) Ha lassan is, de szisztematikusan folytatódik a felőrlő stratégia orosz részről, és kilométereket haladnak előre. S itt nemcsak Bahmutra kell gondolni, ahol már a városközpontban vannak, hanem a donyecki városokra is” – hívta fel a figyelmet a főszerkesztő. Majd hozzátette, hogy jóllehet ritkán hallani róla, de

orosz előrehaladás van a luhanszki frontnál is.

„A titkosszolgálatok teszik a dolgukat a háttérben”

Vukics Ferenc katonai szakértő arra a hírre is reagált, hogy bomba robbant a mariupoli rendőrfőnök autójában. Mihail Moszkvin ugyanakkor túlélte a támadást, csak agyrázkódást szenvedett. Erre Vukics megjegyezte, hogy nemcsak az oroszok által megszállt területeken, de az anyaországban is előfordul, hogy üzemek robbannak fel vagy kutatók esnek ki az ablakon.

 „Tehát ez nemcsak orosz oligarchákkal szokott megtörténni.

Ez is azt mutatja, hogy a titkosszolgálatok teszik a dolgukat a háttérben”

A szakértő ezután kitért arra, hogy „jól látni, hogy a kijevi dróntámadások döntő részükben nagyon fontos katonai jelentőséggel nem bírnak. Ezek arról szólnak, hogy a támadás után egy intenzív információs művelet indul. A források azt állítják, hogy a csapások tucatjával történtek és ezzel igyekeznek zavart okozni” – hangsúlyozta Vukics Ferenc.

A teljes adást alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

***

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

az ukranok meg megerosodve? )))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés