Ha Oroszország a Szovjetunió örököse, akkor nem Magyarország barátja

2023. március 18. 14:35

Ungár Péter
Facebook
A helyzet egyszerű: aki olyat mond, mint Lavrov, az a Szovjetunió örökösének tartja magát.

„1. A hivatalban lévő orosz külügyminiszter szerint a vöröshadsereg második világháborúban játszott szerepének emléket állító emlékművek »szentek«. Nekem szilárd meggyőződésem, hogy Magyarországot nem felszabadították, hanem felszabadították és megszállták a szovjet csapatok, és a szovjet megszállás halált, nemi erőszakot, és tragédiát hozott Magyarországra. Aki a szovjet csapatokat szentnek tartja, aki szerint csak az antifasiszta küzdelem vezette a Szovjetuniót a második világháborúban, az a Szovjetunió ideológia örököse és nem lehet a magyarok barátja.

2. A hivatalban lévő orosz külügyminiszter szerint a népek barátsága a Szovjetunióban nem üres szó volt. Ha már olyan sokat védik Oroszország barátai a Krímben élők jogait, a krími tatárokat érdemes erről megkérdezni, vagy az észteket vagy a kirgizeket vagy tulajdonképpen bármelyik nemzetiséget a Szovjetunióból. A Szovjetunió Oroszország totális diktatúrán alapuló birodalma volt. Aki ezt tagadja, az tagadja a magyar függetlenséget.

3. Az 1956-os szabadságharc a magyar emberek szabadságvágyának kifejeződése volt és a szovjet elnyomás ellen irányult. Aki ezt eltagadja, azt tagadja Magyarország jelenlegi függetlenséget, hiszen az Alaptörvény is 56 örökösének tartja a mostani Magyarországot.

Hol van ilyenkor Bayer Zsolt? Várjuk a tömör, trágár-irodalmi jelzős szerkezeteket, a szellemi honvédő monológját. Hol vannak most a Megafon adóforintokból fizetett videói? Hol van Szijjártó Péter kurucos lendülete? Ha egy holland államtitkár-helyettes ilyet gondolna, már megszakítottuk volna a nagyköveti kapcsolatokat Hollandiával. Hol van a közmédia? Erről nem kell tájékoztatni a magyar embereket minden egyperces híradóban?

A helyzet egyszerű: aki olyat mond, mint Lavrov, az a Szovjetunió örökösének tartja magát. Ha Oroszország a Szovjetunió örököse, akkor nem Magyarország barátja.

A történelem fontos. Oroszország vezetése sokáig az orosz népet a Szovjetunió első áldozatának tartotta. Helyesen. Az, hogy most már a Szovjetunió örökösének tartják magukat egy tragédia. Nekik is, nekünk is. Az pedig, hogy erről a magyar kormányoldal hallgat, mutatja, hogy a pártpolitikai logikán kívül náluk semmi más nem létezik. 1956 sem.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

***

Lavrov: Egyre több európai országot kerít hatalmába a nácizmus

 

***

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 240 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Újkommunista Fityeszeseknek 56 csak egy színes, CIA által szervezett forradalom volt. Ezek tényleg hazaárulók.

Ezen a szinten nincsenek barátok, érdekek vannak. Miután a "művelt" Nyugat mindent megtesz azért, h. az országot egyszer már hatalmon tönkretevő, kiárusító politikai erő visszatérhessen a hatalomba, ahol ugynott folytatná, ahol abbahagyatták vele a választók, mindazok, akiknek a jelenlegi kormány megfelel nagyon mérsékelt szimpátiát éreznek az EU és az angolszász világ iránt.

Az "ugyanott folytatná"-t alátámasztja a Főváros működése ellenzéki vezetés alatt.

Ungár elsősorban egy bajkeverő barom, a többit fedje homály.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés