„Az amerikaiak a kémléggömb lelövésével veszélyes precedenst teremtettek” – itt a Világrend új adása (VIDEÓ)

2023. február 15. 16:36
„Ez egy üzenet volt a kínaiak részéről, hogy ‘Hello, képesek vagyunk itt tartózkodni’. A jelekből ítélve ez valóban egy katonai célú kínai léggömb volt.” – Hova eszkalálódhat a kémhőléggömbös fiaskó? Hol tart Kína a kémtechnológia fejlesztésében, illetve a kiberhadviselésben? Somkuti Bálint válaszol a Mandiner Világrend adásában.

***

A kémkedés folyamatosan működik; ahogy Angela Merkel telefonját is lehallgatták, nem kizárt, hogy a kémhőlégballonos kémkedés is bevett gyakorlat mindkét félnél” – mondja a Mandiner Világrend című műsorának vendége. A biztonságpolitikai szakértő szerint a kémhőlégballonok pontosabb felderítő eszközök, mint a kémműholdak – pontosabb felvételeket tudnak készíteni, és korlátlan ideig ott tudnak tartózkodni egy objektum felett.

Ha a kínai léggömb a szolgálati magasságában, vagyis 20 ezer méter folött maradt volna, nem vették volna észre lentről. De lejjebb jött, és napokig látható magasságban repült, ráadásul a montanai amerikai légibázis fölött, ahol az amerikai interkontinentális ballisztikus rakéták jelentős részét tárolják.

Ez egy üzenet volt a kínaiak részéről, hogy „Hello, képesek vagyunk itt tartózkodni”” – vélekedik a kutató, aki szerint a jelekből ítélve vélhetően valóban egy katonai célú kínai léggömböt lőtt le február 4-én az amerikai légvédelem.

Milyen azonosítatlan repülő tárgyakról készített felvételeket az amerikai haditengerészet? Hol tart Kína a kémtechnológia fejlesztésében, illetve a kiberhadviselésben?

A műsor vendége: Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatója.

--

A beszélgetést itt nézheti meg:

--

Az adást az alábbi linken hallgathatja meg:

Anchor - The easiest way to make a podcast

Create, distribute, host, and monetize your podcast, 100% free.

--

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egész csak figyelemelterelés Seymour Hersh cikkéről, amiben az Usa kormányzatát (és a norvégokat) vádolja az Északi Áramlat felrobbantásával.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés