„Miért nem írod le, amit gondolsz Mészáros Lőrincről? – kérdezte egy ellenzéki barátnőm

2023. január 26. 18:29

Skrabski Fruzsina
Facebook
Akkor most leírom.

„Miért nem írod le a Facebookra, amit gondolsz Mészáros Lőrincről? – kérdezte egy kedves, ellenzéki barátnőm. Akkor most leírom. Azért nem írtam eddig, mert nem sokat tudok róla. Tudom, hogy néz ki. Ismerem a nyilatkozatait és a régi és új feleségét. Tudom, hogy gyorsan meggazdagodott és Orbán Viktor régi ismerőse.

Kezdjük messzebbről: a személyes tapasztalataimból. Három nagyon különböző világra látok rá: az egyik a dokumentumfilmes és Budapest, a másik a borászat és vidék, a harmadik a civil élet és a családtámogatások (országos). A dokumentumfilmeknél azt látom, hogy rengeteg lehetőséget kaptunk és igazából mindenki nyert, aki jót adott be, függetlenül attól, hogy milyen oldali. Nem volt túlárazva, jól szervezett az egész rendszer. Tehát még a kultúra támogatására is futotta.

A borászat és turizmus az igazi fontos tapasztalat. Vidék Magyarországa nem azért szavazott a Fideszre, mert buta. (A hideg kiráz ettől a gondolkodástól!) Hanem azért, mert rengeteg lehetőséget kaptak. Folyamatosak voltak a mezőgazdasági és turisztikai támogatások. Még a vírus alatt is mindenki kapott felújításra pénzt, csak az nem, aki nem pályázott. A civil szervezetünk is folyamatos nyitottságot kapott (nem csak a Fidesz, hanem minden párt részéről). Nem találkoztam még olyan politikussal vagy polgármesterrel, akinek nem tetszett volna.

A Három Királyfinak már 25 helyi szervezete van, többszáz önkéntese és 10 munkavállalója.

Itt jutok el Mészáros Lőrinchez, mert nem tudom elképzelni, hogy mekkora munka lehet egy akkora működő pártot felépíteni, mint a Fidesz!

Mi csak egy országos civil szervezetet építettünk fel és nagyon bonyolult pénztkéregetni, megszervezni magunkat, állandó bizonytalanságban működni (hiszen nincs állandó támogatásunk, hanem járjuk a cégeket, írjuk a pályázatokat és reménykedünk.) Ehhez viszonyítva képzelem el, hogy kell pénztszerezni, hálózatot építeni, jó embereket találni egy párthoz. Köztudott, hogy vannak gazdag emberek, cégek és ők támogatnak pártokat. (Van CIA pénz is, de az egy másik történet.)

Ha kormányon van valaki, akkor általában az a gazdag ember nyeri a tendereket, aki előzőleg támogatta a győztes pártot. Lehet ezen szörnyűlködni, de ez így van mindenhol, nyíltabb vagy titkosabb eljárásokkal.

Na mármost, ha Mészáros törvényesen nyerte a tendereket, rendesen elvégzi a munkát, kifizeti az alvállalkozókat, normális a dolgozóival, akkor jobban örülök, ha ő nyeri, mint ha egy nyugati multi nyeri a pályázatot - amelyik túlárazott volt, külföldre vitte a magyarok pénzét és még csak ki se fizette az alvállalkozókat. Amennyi Mészáros-cégnél dolgozó embert ismerek, mindegyik azt mondja, hogy jók a munkakörülmények, rendesen ki vannak fizetve és profi a vezetés.

Az alvállalkozók is elégedettek.

Hát, ezt gondolom Mészáros Lőrincről, egy demokrácia szükséges teremtménye, legalább nyilt titok és amíg törvényesen működik, rendesen megcsinálja a munkát és emberséges a munkavállalóival és mindeközben húz a gazdaság, fejlődik a vidék, születnek a gyerekek - addig nem rajta fogok háborogni.

Háborgok inkább a pedagógusok helyzetén, mert ott igencsak lenne a Fidesznek tennivalója és ehelyett süketen és vakon magyarázza, hogy minden rendben van. Közben pedig örülök a sikereknek, hogy nem rokkantunk eddig bele a gazdasági válságba, hogy egyre több a házasság, egyre kevesebb a válás és az abortusz és a családhoz, nemzethez való viszonyulásunk most egészségesebb, mint korábban. Tessék, kedves barátnőm! Leírtam mit gondolok Mészáros Lőrincről!”

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 174 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A barátnőd meg írja le mit gondol a kommunista oligarchákról, külkeres magánvagyon építőkről.

Az államkasszán rengeteg lyuk van. Minden egyes közbeszerzés az. Nyolcévestől felfelé.

Én is elmondom, mit tudok Mészáros Lőrincről.

2010 előtt a nagy nyugati cégek nyerték a közbeszerzéseket.Siemens, Strabag. Uniós pénz be, és azzal a lendülettel ki. Mögöttük kifizetetlen vállalkozók és feketén és kifizetetlenül hagyott munkavállalók.

2010 után helyzetbe kerültek Mészárosék. A projektek elkészülnek, nincs feketén dolgoztatva senki és ki van fizetve. A munka elkészül.

Es kedves balliberális idióta, azok a nyugati pénzek, amiket az ELLENZÉK KAPOTT most követeli, hogy ne Mészárosék kerüljenek helyzetbe és menjen ki innen az uniós pénz, nekik legyen belőle profit, nekünk meg fekete munka és kifizetetlen csődbe- és földönfutóvá tett KKv-ék!

Normálisak vagytok ti? Nem. a gyűlölet elvette az eszeteket, mert nyomoroncok, ti, meg a gazember politikusaitok ellenünk dolgoztok! A Júdás-pénzért!

És a vesztes tenderelők csak ölbetett kézzel nézik?

Valószínűleg igazad van. Ezekért a bírókért küzdött az EU.

A rendszeres jótékonykodás kimaradt .
Mészáros rendszeresen és nem kis összegekben jótékonykodik.

Rendőrség, ügyészség nem ítélhet vagy menthet fel senkit. Azokat bírók teszik. Hatévestől felfelé.

Nem az alvállalkozókat kérdeztem, hanem a többi tenderelőt.
Alvállalkozó nincs versenyben a tender kiírásnál. Mondjuk tizenhat évestől felfele.

Már csak azért is, mert minden társadalomnak megvan az optimális tehetősségi eloszlása.

Igen, ez kimaradt!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés