Egyre több helyen van újra áram Kijevben

2022. november 26. 15:47
Jelentősen javult az elmúlt 24 órában az ukrán főváros lakóházainak távhő- és áramellátása a főpolgármester szombati bejelentése szerint.

Vitalij Klicsko azt mondta, hogy az ukrán fővárosban a lakóépületek már mintegy 90 százalékát látják el távhővel az egy nappal korábbi bő egyharmad helyett. Kijevben a fogyasztóknak azonban még mindig csaknem a 25 százaléka van áram nélkül, ami azonban így is javulás a pénteki mintegy 50 százalékhoz képest.

Az ukrán polgármester szombaton elmondta azt is, hogy a vízellátást teljesen helyreállították. Vitalij Klicsko hangsúlyozta, hogy a szakemberek folytatják a helyreállítási munkálatokat az ukrajnai polgári infrastukturális létesítmények elleni szerdai újabb nagyszabású orosz rakétatámadás következményeinek elhárítása céljából.

(MTI)

Brüsszel nem tűri az ellenvéleményt, önkényuralmi módszereket alkalmaz – itt a REAKCIÓ GFG-vel!
Háború, katari foci vb és amerikai kampányfinanszírozás a baloldalnak. Heti hírmagyarázat és világmegfejtés, ezúttal G. Fodor Gáborral, Szilvay Gergellyel és Kacsoh Dániellel.
 

A nyitóképen az ukrán elnök veszi szemügyre a megsérült kijevi épületeket. Fotó: Ukrán elnöki hivatal/AFP

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az oroszok egy 700 km hosszú, 80 km széles sávot birtokolnak, az ukránok által visszafoglalt területek mennyisége jelentéktelen. Egy amerikai tábornok szerint ezt "egyhamar" (szerintem soha) nem foglalják vissza.

Ukrán = orosz = szovjet. A jelen Ukrajna úgy viszonyul Magyarországhoz és Európához mint az oroszok Sztálin idején. Ennek csak idióták tapsolnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés