Burgenlandi szocik az Orbán-kabinettel való tárgyalásra szólítják fel kormányukat a drámai migránshelyzet miatt

2022. szeptember 24. 18:38
Csak a múlt héten 3 ezer illegális migránst tartóztattak fel, emiatt a lakosság elbizonytalanodott.

55 burgenlandi szociáldemokrata helyi vezető nyílt levélben kérte, hogy végre tegyen hathatós lépéseket a belügyi, illetve védelmi tárca néppárti vezetője, mert drámai a helyzet a magyar határon. Csak a múlt héten 3 ezer illegális migránst tartóztattak fel, emiatt a lakosság elbizonytalanodott, ám a kormány a homokba dugja a fejét – adta hírül a Neue Kronen Zeitung.

A cikkben kifejtik, hogy  a települési politikusok azt akarják, hogy Bécs haladéktalanul kezdjen tárgyalásokat az Orbán-kabinettel, miután Magyarországnak kötelessége biztosítani az EU külső határát. Azt is követelik, hogy a hatalom vezényeljen további rendőri és katonai erőket a térségbe a jelenség visszaszorítására.

Nyitókép: Sóki Tamás (MTI)

Összesen 368 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EU-nak nem fontos a schengeni határvédelem.
A szlovenektől mennyien mennek?

Még csak négy kilométeren bontották le a kb 170 km-ből.
A románok felől jönnek......

Nézd, lehet nyomatni az ótvar mantrát arról, hogy a kerítés nem véd a migránsoktól- csak akkor azt kell komoly pofával felvállalnod, hogy nálunk is ugyanaz a helyzet, mint Szerbiában. Mivel nálunk működik a jogi határzár, nem igen találsz a szektátoknak oly kedves muszlim migránsokból falkába verődött osztagokat- hiszen azokat azonnal akár Hegyeshalomtól lökik ki Szerbiába. Akkor mi is a te bajod? Hát az, hogy az embercsempészek bizony fedett körülmények között Ausztriába szállítják őket. De akkor a megoldás is megvan- az osztrákoknak is kell egy szerződés a magyarokkal és mint a gazdálkodj okosan-ban a mocskos muszlim csürhe mehetne is a starthelyre- Szerbiába. De ez nem fog menni, mert az osztrákok erre képtelenek- ez ugyanis nem európai, csak a valóság talaján álló megoldás lenne. Az elvbarátaid hatalomból történő kiseprűzése után majd Te is meglátod, mennyire egyszerű a hatékony határvédelem, és muszlim migráció elapasztás...

Akkor az osztrákok is jelezzék Brüsszelnek, hogy jár a pénz a kerítés erősítéséhez, a határvédelemhez.

A sztratoszférába is.

Senki nem mondta, hogy a kerítés bármekkora szervezett tömeget feltartóztat száz százalékban. A gazdáid így is nyivákolnak, hogy nem adunk nekik jogokat.

A magyar-szlovén határon nincs kerítés, így aztán könnyen elérhető rajtunk keresztül az osztrák határ,

Az megvan, hogy a szlovénok lebontották a kerítésüket, tehát lényegében beengedik őket? Az is megvan, hogy a magyar-szlovén határon nincs kerítés? Folytassam, hogy ezek után hogyan jutnak legkönnyebben a magyar-osztrák határra?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés