Pottyondy betette a lófejet Gelencsér ágyába, aki értett az üzenetből (videó)

2022. szeptember 14. 15:00
Az influenszer, Donáth Anna újdonsült tanácsadója hosszú perceken át alázta a YouTube-csatornáján a Momentum elnökét, aki nem sokkal később a Facebookon kért elnézést a „Kitartás” posztja miatt.

Úgy tűnik, Pottyondy Edina nem tud és nem is akar elszakadni a Momentumtól, sőt politikaformáló szerepre tör. Az influenszer a lila párt elnökségének is a tagja volt pár éve, de lemondott. Ahogy akkor fogalmazott egy interjúban, „túlságosan szereti a f*szt és a drogokat ahhoz”, hogy politikus legyen. Ez a kendőzetlen megjegyzése minden bizonnyal bevonul a magyar politikatörténetbe is, de még az is lehet, hogy a legfrissebb videós anyaga is hasonló karriert fut be.

 

Fekete-Győr szubatomi világa

Pottyondy ugyanis a YouTube-csatornáján pár röpke percben úgy lealázta Gelencsér Ferencet a „Kitartás” Facebook-posztja miatt, hogy a pártelnök gyaníthatóan azóta is kapkodja a levegőt. Az ügy önmagában is érdekes lenne, de attól különösen pikáns, hogy Pottyondy augusztus végén bejelentette, Donáth Annának – azaz Gelencsér elődjének – a politikai tanácsadója lett, így nincs szükség túlzott fantáziára ahhoz, hogy azt gondoljuk, a volt pártelnök üzent utódjának.

Ám Pottyondy, mielőtt még Gelencsérbe állt volna, Fekete-Győr Andrást vette célba. Azt mondta, az elnök nem kisebb feladatra vállalkozott, mint betölteni azt az egészen minimális űrt, amit Fekete-Győr hagyott maga után. „Nyilván nem lehetetlen feladat, csak legyen képességed mozogni a szubatomi világban és Ferinek sikerült” – fogalmazott. „Nyilas köszönést ilyen módon bedobni a közbeszédbe még Dúró Dórától is kurucos betyárinaság lett volna..., de egy balliberális párt elnökétől legalább annyira meghökkentő, mint

Budaházy Eddától egy leszbikus coming out” – folytatta. 

Majd ironikusan megjegyezte, a Momentum elnökének is megbocsátható, hogy a magyar történelmet ennyire részletesen nem ismeri, végül is rég volt, jobb is elfelejteni. S felrótta neki, ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, elkezdett vitatkozni a kommentelőivel, elmagyarázta nekik, hogy vissza akarta venni a „Kitartás” szót a nyilasoktól, mintha szándékosan csinálta volna, nem azért, mert tök hülye. Majd kijelentette, a nyilas köszönés visszavezetése a közbeszédbe „bizonyára egy nagyobb zseniális terv része, amit még nem látok át. De most már kicsit tartok attól, hogy a Gelencsér reconquista mit tartogat még. Visszaveszi a szvasztikát a náciktól, a nyilaskeresztet a nyilasoktól, a Becsületünk a hűség jelszavát az SS-től?! – tette fel a kérdést Pottyondy.

Az elnök értett a szóból

S alig telt el pár óra Pottyondy produkciója után, Gelencsér Ferenc elnézést kért a bejegyzéséért. Az eredeti posztja alá kommentben azt írta, „Hiszem, hogy mindannyiunknak jobb lenne, ha sikerülne megtisztítanunk az ehhez hasonló szavakat a negatív jelentéstartalmuktól, de nyilvánvaló, hogy a fenti, kontextus nélküli poszt hiba volt a részemről. Természetesen nem volt mögötte semmilyen rossz szándék, egyszerűen nem mértem fel helyesen, hogy még ma is mennyire terhelt lehet ez a kifejezés. Ezért itt szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akit a kiírásommal – akaratom és szándékom ellenére –

megbántottam vagy megsértettem.”

Nem lenne meglepő, ha Gelencsér azért írta volna mindezt, mert értett a szóból, tudta, mit jelent, ha egy levágott lófejet tesznek az ágyába. Mindenesetre megkérdeztük a Momentum sajtóosztályától, hogy mit szól Pottyondy kritikájához, szerinte ez az influenszer magánakciója volt vagy Donáth Anna „üzent” neki ezzel, és hogy ennek a hatására kért-e elnézést a mai Facebook-posztjában.

Amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Nyitókép: képernyőfotó.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a Gréta annyira retardált, hogy időről időre felvetődik bennem: hátha egy durva szatíra akar lenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés