Dániel Péter: „A magyar parlamentben 75 százalékos többsége van egy fasiszta és egy neonáci pártnak”

2022. augusztus 31. 18:16
Dániel szerint a Dúró Dóra parlamenti dolgozószobájában elhelyezett Horthy-szobor „az egész magyar nép közös szégyene”.

Az immár tíz éve emigrációban élő jogász is kifejtette a véleményét a Dúró Dóra irodájában elhelyezett Horthy-szoboról. Mint írta:

„A magyar parlamentben úgy 75%-os többsége van egy korrupt fasiszta (fidesz) és egy echte neonáci pártnak (mi hazánk). A neonáci csürhe most Horthy szobrot avat a magyar nemzet házában.

Egy aljas tömeggyilkos, háborús bűnös szobra fog éktelenkedni az országházban.

Nem magánterületen, hiszen egy parlamentben nincs magánterület. Ez az egész magyar nép közös szégyene! Magyarország pedig nem méltó sem az EU, sem pedig a NATO tagságra. Dióhéjban ennyit erről az újabb gyalázatról!”

Dániel végül a posztjához csatolt (nálunk a nyitóképen látható) fotóra utalva gúnyosan megjegyezte: 2012-ben ő maga is avatott már Horthyról készült szobrot.

Nyitókép: Dániel Péter Facebook-oldala

Összesen 160 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

2012-ben a Jobbik avatott Horthy szobrot. Gyöngyösi Márton Horthyt a legnagyobb magyarnak nevezte. Erről miért van olyan nagy csend a baloldalon? Csak picit röhejes.

Érdekes, én a magyar nép részeként nem szégyennek érzem, inkább nagyon is demokratikusnak, h. az alelnök dolgozószobájában egy olyan államférfi büsztje van, aki a miniszterelnökével, kormányával egy olyan gazdasági rekonstrukciót volt képes végrehajtani 100 évvel ezelőtt, ami egészen egyszerűen bravúr volt abban a vert és kifosztott helyzetben.

Ennek a szivarnak a csúcsteljesítménye ezen államférfi közadakozásból felállított szobrának piros festékkel leöntése volt.

Azért ez elég nagy kontraszt. Szóval ezzel az egész magyar néppel óvatosabb is lehetne.

A Föld nem a tökéletesség hona, amire akár Dániel nem becses személye is példa.

Szóval olyannal van tele a parlament, amit a zsidók nagyonis támogatnak:

„A fasiszta mozgalom maga is aránytalanul zsidó mozgalom volt – tehát a zsidók arányaiban nagyobb részét alkották a pártnak, annak egész történetén keresztül, mint az olasz lakosság. 1938-ra a pártnak 10,215 felnőtt zsidó tagja volt.” (Amikor Olaszország teljes lakosságából körülbelül 47,000 volt zsidó.) „Mussolininek több zsidó munkatársa volt, így a kedvenc és legbefolyásosabb szeretője, Margherita Sarfatti. Róma főrabbija hivatalos áldásában részesítette Mussolinit, aki (olasz támaszponton) segítette a cionista haditengerészet kifejlesztését, mint a brit imperializmus elleni manővert.”
Forrás: Stanley G. Payne: A History of Fascism, 1914-1945, The University of Wisconsin Press, 1995, 240.old.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés