Honvédelmi miniszter: Közép-Európa legjelentősebb haderőfejlesztési programját hajtja végre a magyar kormány

2022. augusztus 18. 19:55
Szalay-Bobrovniczky Kristóf Székesfehérváron hangsúlyozta, a békéhez erő kell, az erőt pedig haditechnikáink és katonáink garantálják.

Magyarország továbbra is a béke pártján áll a jelenlegi külpolitikai helyzetben, de a békéhez erő kell, az erőt pedig haditechnikáink és katonáink garantálják. A magyar kormány Közép-Európa legjelentősebb haderőfejlesztési programját hajtja végre – mondta a honvédelmi miniszter csütörtökön Székesfehérváron.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a székesfehérvári Fricsay Richárd regionális katonazenekari fesztiválon, a város Zichy ligetében arról beszélt, hogy a királyok városában 8. alkalommal köszönthetik a regionális katonazenekari fesztivált.

Hozzátette, hogy nem is lehetne méltóbb helyszíne a rendezvénynek, mint Székesfehérvár, a magyar hadtörténelem kiemelkedő települése, amely büszke katonaváros.

„Nagyapám, Szalay Kázmér huszárhadnagy is e városba vonult be lóháton mint új helyőrségébe a 13. Jász-Kun Huszárezreddel 1912-ben Galíciából” – mondta a miniszter.

„Katonának lenni életre szóló hivatás”

A honvédelmi tárca vezetője kiemelte, hogy a magyar nemzet köztudottan katonanemzet, fegyverrel foglalt hazát és azzal is védte meg. Hozzátette, hogy ez az az erő, amelyre a magyar honvédség fejlesztésekor a kormány épített, és mindez szellemi, erkölcsi tartalék katonáinknak.

„Katonának lenni életre szóló hivatás” – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Kitért arra, hogy katonazenészeinknek és katonazenekarainknak komoly történelmi hagyományuk van, a zene, a kürtök, a dobok, a trombiták hangja évszázadok óta társa a katonáknak.

Hozzátette, hogy a katonák békebeli mindennapjait végigkísérte a katonazene az ébresztőtől a takarodóig, és mindenhol ott voltak a zenekarok, ahol hadmozdulatok zajlottak. A hangszerek a végső búcsúnál is szóltak – jegyezte meg.

A miniszter köszönetét fejezte ki a magyar honvédség ott fellépő székesfehérvári, veszprémi, tatai és kaposvári helyőrségi zenekarainak, hogy megőrzik a katonazenét mint nemzeti értéket.

(MTI)

Nyitóképen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a VIII. Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivál megnyitóján a székesfehérvári Zichy Ligetben. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na ezt is nekünk kell rendbehozni, fejleszteni, amit vaddisznó Ágika eladott, elherdált.

Vigyázz, mert az alkohol öl butít és nyomorba dönt!!!!

Gondolom az akkor itt élők azért nem tartották annyira békésnek.

Veled ellentétben én mindig tudom, hogy hol a határ és mikor kell leállni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés