Zelenszkij az uniós források feloldását követelte Macrontól

2022. augusztus 4. 14:42
Kilencmilliárd euróról van szó.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal a követeléssel fordult Emmanuel Macron francia elnökhöz, hogy az oldja fel az Európai Unió makroszintű pénzügyi támogatásának zárolását. A két elnök még hétfőn beszélt egymással telefonon, a Portfolio szerint.

Szeretném emlékeztetni az összes vezetőt, hogy kilencmilliárd euróról van szó. Ezek számunkra nem apróságok, hanem fontos szociális tényezők – a mi nyugdíjaink, a mi fizetésünk, a belső menekültek támogatása,

ezért megfelelő döntéseket várunk a kormánytisztviselőktől”

– jelentette ki Zelenszkij, aki cserébe megköszönte az Ukrajnának eddig nyújtott segítséget.

Nyitókép: Sergei Supinsky / AFP

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Zelenszkij azért mer ilyen pofátlanul követelni, mert megbízást teljesít. Az volt feladata, hogy provokálja ki az orosz támadást, ő megtette. Viszont ebből a követelőző hangvételből az érződik ki, hogy neki nem ezt ígérték. Az oroszok jobban tartják magukat, mint ahogyan azt az USA elképzelte, az ukránok gyengülnek, a nyugati fegyverek szakképzett kezelők nélkül nem hatékonyak - szóval a Zelenszkijhez kötött üzlet nem jön be. A nyugati közvélemény már inkább gondol a várható energia hiányos időkre, mint Ukrajnára, szolidaritással, morállal nem lehet fűteni. Zelenszkij úgy tűnik, kezd félni, mi lesz, ha otthon felteszik neki a kérdést, miért érte meg szétlövetni az országot?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés