Putyin rezidenciájának építésekor lopott, most mehet 20 évre a börtönbe

2022. június 28. 17:11

Az üzletember halmazati büntetésként egymillió rubel (mintegy hétmillió forint) bírságot is kapott.

2022. június 28. 17:11
null

Húszévi fegyházra ítélte Dmitrij Mihalcsenkót, a Forum holding volt vezérigazgatóját kedden a második nyugati kerületi katonai bíróság, amiért 1,2 milliárd rubelt (csaknem 8,5 milliárd forintot) sikkasztott a novo-ogarjovói elnöki rezidencia építésekor, valamint bűnszövetkezetet hozott létre.

Halmazati büntetésként az üzletember egymillió rubel (mintegy hétmillió forint) bírságot is kapott.

További ítéletek ebben az ügyben

Ugyanebben az ügyben 

  • Andrej Kaminovot, a Szövetségi Őrszolgálathoz (FSZO) tartozó Ateksz állami vállalat volt igazgatóját 15 évi börtönre;
  • Igor Vasziljev vezérőrnagyot, az FSZO mérnöki és műszaki támogató szolgálatának volt igazgatóját hatévi börtönre és ötszázezer rubel (3,5 millió forint) pénzbüntetésre;
  • Borisz Malcevet, a Klimat Prof vállalat volt igazgatóját háromévi börtönre és ötszázezer rubel (3,5 millió forint) pénzbüntetésre;
  • Szergej Litvinovot, a Sztrojfaszad volt igazgatóját pedig 11 évi fegyházra és ötszázezer rubel (3,5 millió forint) pénzbüntetésre ítélték.

A bíróság a teljes kárösszeget behajtotta az elítéltektől, akik egyébként ártatlannak vallották magukat.

A novo-ogarjovói rezidencia büdzséjéből elkövetett lopás ügyében folytatott nyomozás 2018 novemberében fejeződött be, az ügyet 2019 óta tárgyalják. 2018-ban egy moszkvai kerületi bíróság Mihalcsenkót négyévi börtönbüntetésre ítélte nagy értékű alkoholcsempészésért.

Kép forrása: MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2022. június 29. 05:10
Nalunk a rendszervaltaskor mennyit loptak az elvtarsak es azok gyerekei? Nagy petike csak a pesti hoteleket vitte, zsebre dugott annyit, amennyit csak tudott. Ha a top100 leggazdagabb magyar listajat megnezzuk, ott is Gattyanyon kivul nem sokan vannak, akik nem loptak a magyar nemzet vagyonabol.
Trombitás Keresztély
2022. június 29. 01:29
Nem lehet egy olcsó vityilló, ha 8.5 milliárdot el lehetett sikkasztani az építéséből.
flaszlof
2022. június 28. 22:43
@filopatl https://www.youtube.com/watch?v=TCCedECXrMA
Töki
2022. június 28. 22:22
Szééép! ;))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik