Dévényi István nem érti, mit vesztenénk az Európai Egyesült Államok létrehozásával

2022. június 27. 19:54
A publicista szerint gazdaságilag már mindent odaadtunk a multiknak. Dévényi a kormány által kivetett extraprofitadó ellenére is úgy véli, hogy „mi vagyunk az egyetlenek, akik őket támogatjuk”.

A Magyar Hang YouTube csatornáján futó, Kötöttfogás nevű műsornak volt a vendége Csintalan Sándor, Dévényi István, Konok Péter, illetve Vona Gábor. A beszélgetés résztvevői a magyar belpolitika legfontosabb kérdéseivel, Magyarország európai uniós politikájával, valamint az orosz-ukrán konfliktus legfrissebb híreivel foglalkoztak. 

Az adás elején az uniós vétójog kérdése került terítékre. Csintalan Sándor kifejtette, hogy „nem a vezér az erős, hanem a vétó egy borzasztóan erős intézmény, na pláne akkor, ha

az ember hegedűs hadnaggyá válik az egri várban, mint ahogy most Putyin csicskása, Orbán is".

Csintalan szerint ezzel meg lehet bénítani az Unió intézményrendszerét. Azt is kifejtette, hogy Magyarország érdekét az képviseli, aki az Unió intézményrendszerének megerősítéséért politizál. 

„Nekünk, magyaroknak miért lenne rossz egy egyesült Európai Unió”? – tette fel a kérdést Dévényi István

Ezt követően Pörzse Sándor műsorvezető elmondta: „Amit Putyin képvisel, az maga az ördög”. „Nem szeretjük az ukránokat, eddig se szerettük, de ez nem azt jelenti, hogy péppé lőjük az országukat” – fogalmazott. Vona Gábor ezután kifejtette, hogy szerinte az Unió erőssége nem csak egy formában valósulhat meg. Úgy véli, hogy az „Európai Egyesült Államok” nem az egyetlen útja az európai egység megvalósításának. Erre a kijelentésre reagálva Dévényi István feltette a nagy kérdést:

Nekünk, magyaroknak miért lenne rossz egy egyesült Európai Unió”? 

A publicista elmondta, nem érti, mit vesztenénk el az Európai Egyesült Államok létrehozásával. „Gazdaságilag már mindent odaadtunk, mi az, amit nem adtunk oda a multiknak? Most is mi vagyunk az egyetlenek, akik őket támogatjuk” – fogalmazott a Magyar Hang újságírója. 

Kapcsolódó

Dévényi István utóbbi kijelentése annak fényében kifejezetten érdekes, hogy a magyar kormány nemrégiben extraprofitadót vetett ki a bankokra és a multikra, többek között azért, hogy a magyar családok mindennapjait megkönnyítő rezsicsökkentést fent tudják tartani. Bővebben...

Nyitófotó: YouTube/Képernyőfotó 

 

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Olga, én ezt nem értem.

Azért, mert akkor nekünk is kéne viselnünk a felelősséget azokért a gazemberségekért, amiket a nagy nyugat európai államok elkövettek. Már így is próbálnak minket is térdepeltetni.

Ez az Európa Trianon Európája. Mi erősítené meg összetartozásunk érzését? Hogy Bécsben is nyithatunk cukrászdát?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés