Kiszivárgott Lukácsi Katalin levele: jó embernek, de rossz vezetőnek tartja Márki-Zay Pétert

2022. május 19. 18:13
Az MMM volt alelnöke szerint Márki-Zay Péternek is hátrább kellene lépnie az országos politizálástól.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, nem csatlakozik Márki-Zay Péter új pártjához Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom egykori alelnöke, aki egyúttal azt is bejelentette, nem indul újra az MMM közelgő tisztújításán.

Az atv.hu csütörtökön pedig arról adott hírt, hogy a szerkesztőségükhez eljutott most az a levél is, amelyben Lukácsi közölte döntését a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kossuth Körök tagjaival. A politikus megkeresésükre megerősítette, hogy a levelet valóban ő írta.

Ebben többek között azzal magyarázza döntését, hogy komolyan gondolja azt, amit április 3-a után az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is mondott, miszerint most a számvetés ideje van, ez pedig nála még nem ért véget, ezért felelősséggel nem tud komolyan elköteleződni.

Nem tud együtt dolgozni az MMM és a Kossuth Körök jelenlegi vezetőivel sem

Az okok között említi továbbá azt is, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kossuth Körök jelenlegi vezetésével sem érzi, hogy együtt tudna dolgozni, mert

már a kampány ideje alatt is komoly stratégiai és koncepcionális különbség volt közöttük.

Lukácsi levelében nehezményezte például azt, hogyan viselkedett Tikk László, az MMM elnökségi tagja, valamint Tímár Áron operatív vezető a velük politikai szövetségben lévő pártokkal, valamint a Márki-Zay Péter által felkért központi kampánystábbal szemben is. Ezt az egyre mélyülő ellentétet pedig szerinte csak tovább fokozta Gurzó Ákos is (ő volt Márki-Zay Péter kampányfőnöke az előválasztási kampányban).

Lukácsi Katalin továbbá azt is elhibázottnak tartja, hogy éppen most, ilyen röviddel a súlyos választási vereség után alapít új pártot Márki-Zay Péter. Szerinte a döntés elsietett, és a jelét sem látja annak, hogy az új formáció szervezői érdemi tanulságokat vontak volna le az április 3-i eredményből.

Döntését azzal is magyarázza, hogy bár szerinte

Márki-Zay Péter egy „jó és tisztességes ember”, de nem tartja őt jó vezetőnek. 

Szerinte még azzá válhat az ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnök-jelöltje, de ehhez egy időre neki is hátrább kellene lépnie az országos politizálástól. Lukácsi szerint Márki-Zaynak komoly önvizsgálatot kellene tartania ahhoz, hogy nehogy ő is olyan „tehertétele legyen a magyar közéletnek, mint Gyurcsány Ferenc” – idézte a levelet az ATV.

Nyitóképen Lukácsi Katalin, az MMM volt alelnöke és Márki-Zay Péter. Fotó: Lukácsi Katalin Facebook-oldala

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy tűnik, hogy mindenki kihátrál MZP mögül. Tényleg csak idő kérdése volt. Vártak vele másfél hónapot a választások után, hogy ne legyen olyan feltűnő, hogy mindent rá akarnak kenni.

MZP olyan volt, amilyen, de ez az ellenzék MZP nélkül is elég béna kacsa.

Hát azért Lukácsinak volt pár olyan megnyilvánulása, amint MZP-re kábé mint Jézusra hivatkozott.

https://mandiner.hu/cikk/20220..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés