Ha polgárosultabb lenne a lakosság, akkor ez a kormány már rég el lett volna takarítva

2022. április 28. 9:13

Vásárhelyi Mária
Facebook
A Fidesz érdeke éppen ellentétes az ország hosszabb távú érdekével.

„Hát ezért küzd a színvonalas, 21. századi oktatás megteremtése ellen a fidesz. Mert a legnagyobb ellensége a tudás, a tájékozottság, a gondolkodás. Tudatosan tartja sötétségben az embereket. Most a Medián kutatása is feketén-fehéren bizonyítja, hogyha ebben az országban a hatalom azt ambicionálná, ami a 21. századi versenyképesség kulcsa, vagyis az oktatás színvonalának emelését, a tudásközpontú társadalom megteremtését, az iskolázottság emelkedését, azzal a fidesz a saját sírját ásná meg.

Mert az ő közönségének derékhada már jó ideje az alacsonyan iskolázott, idegen nyelvet nem beszélő, elszigetelten élők közül kerül ki. Ha ebben az országban a lakosság nagyobb része legalább középfokú végzettséggel rendelkezne, nem okozna számára nehézséget az írás és olvasás meg a gondolkodás, szóval ha polgárosultabb lenne a lakosság, akkor ez a kormány már rég el lett volna takarítva.

Csakhogy a fidesz érdeke éppen ellentétes az ország hosszabb távú érdekével; nem az erős és öntudatos középosztályosódó polgárság megteremtésében, hanem a kiszolgáltatott, könnyen manipulálható szegénység konzerválásában érdekelt. A társadalmi mobilitási csatornák teljes elzárása, a »ragadós padló« újra ragasztózása biztosítja a jelenlegi hatalom stabilitását. Ezért nem becsüli a rendszer a pedagógusokat, ezért nem tart sehol a digitális oktatás, ezért nem válogathatnak az iskolák modern oktatási módszerek, differenciált tankönyvek, eltérő tantervek között.

Azért centralizálták az oktatási rendszert, hogy szorosan ellenőrizhessék, hogy senki ne lógjon ki a sorból, senki ne próbálkozzon korszerű, új módszerekkel vagy azzal, hogy magolás helyett gondolkodni, érvelni, vitatkozni tanítsák a diákokat. Ez a jelenlegi hatalom stabilitásának és az ország bukásának garanciája.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 140 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem baj kisanyám, folytassátok csak, a végén a fajtád még a parlamentbe sem jut be.

Üdv

packó - fidesz szavazó
egytem, doktori cím, ilyesmi

Ps. és üdvözlöm a génhibás családodat!

Ha polgárosultabb lenne az ellenzék, lenne kire szavaznia a polgárosult lakosságnak. A Jobbik, a DK, MSZP minden csak nem polgári.A polgárosult emberek nem szeretnének Majdant, O1G-zést meg akasztgatást. Magyarán el kellene hagyni a forradalmi politizálást.

"....el lett volna takarítva" - és mi lenne helyette? Csak nem az ellenzéke? Ne, ne!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés