A 444 szerint az orosz és a fideszes propaganda miatt nem akarnak fegyvert szállítani a magyarok

2022. április 23. 19:06
A magyarok 90 százaléka – ez világrekordnak számít – kimaradna a háborúból, se katonát, se fegyvert nem küldene, a szankciókkal szemben is szkeptikus a lakosság, számol be a portál egy felmérésről.

Mit gondol a világ az orosz-ukrán háború néhány alapkérdéséről? Erre keresett választ az Ipsos közvélemény-kutatása, amelynek keretében a világ 27 országában kérdeztek meg 500-1000 helyi lakost – számol be róla a 444.hu.

A magyarok ki akarnak maradni az orosz-ukrán háborúból

A portál írása kiemeli, hogy a magyarok elsöprő háromnegyede támogatja, hogy befogadjuk a háború elől menekülőket, ami majdnem pontosan megfelel a világátlagnak. Bár a világon mindenütt azt gondolja a túlnyomó többség – 72 százalék –, hogy az országának katonai értelemben ki kell maradnia a konfliktusból, ez az arány nálunk ennél is sokkal magasabb.

A magyarok 90 százaléka – ez világrekordnak számít – kimaradna a háborúból, se katonát, se fegyvert nem küldene, a szankciókkal szemben is szkeptikus a lakosság.

A portál szerzője, Szily László szerint ez az orosz és a fideszes propaganda miatt van így.

Azzal az általános jellegű kijelentéssel, hogy „A hazámnak támogatnia kell bármilyen független országot, ha azt megtámadja egy másik”, az összes megkérdezett 70 százaléka értett egyet, ebben minimális volt az ingadozás a különböző országok között. Kivéve egy négyes csoportot, amelynek a tagjai sokkal kevésbé szolidárisak, mint szinte mindenki más a világon.

A magyar megkérdezetteknek ugyanis csak 53 százaléka értett egyet ezzel, ami a második legbarátságtalanabb hozzáállás az egész világon. A magyar népesség az egyik legkevésbé együttérző az ukránokkal az egész világon – írja Szily.

Van még két kategória, amelyben majdnem világelsők vagyunk

Nálunk gondolják majdnem a legkevesebben az egész világon, hogy egy független ország védelmében megéri többet fizetni a benzinért és a gázért.

(Nyitókép: Ábrahám Gergő angoltanár magyaráz óráján az ukrajnai háború elől Magyarországra menekült gyerekeknek a fővárosi XV. kerületi Czabán Általános Iskolában 2022. március 28-án. MTI/Máthé Zoltán)

 

 

 

 

 

Összesen 209 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szily egy Usa faszszoponc. Magasról szarok a felméréseire.

Te még mindig a kommunisták által megálmodott világforradalomnál tartasz?

Lehet, hogy a világátlagnál egy kicsit jobban ismerjük Ukrajnát?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés