Török Gábor a Fideszről és ellenzékről: Profik játszanak amatőrökkel

2022. március 18. 11:11
Az elemző szerint „az információk nem azt mutatják, hogy az ellenzéki stratégák taktikáját” össze lehetne hasonlítani a „Fidesz professzionalizmusával”.

Interjút adott Török Gábor a 24.hu-nak, amelyben többek között Márki-Zayról, Orbán Viktorról, a kampányról és a háborúról beszélt. Török szerint a háborúval az ellenzék nagy ziccert hagyott ki, mert megtehette volna azt is, hogy „válsághelyzetben – nyilván csak látszólag – felfüggeszti a kampányát, mert nemzeti egységre van szükség, a felelősségkeresés maradjon a háború utánra”, de mégsem így tett.

A magyarországi politikai események kapcsán úgy fogalmazott, „elemezgetjük a politikai eseményeket, de közben tudnunk kell, hogy nem két egyforma képességű szereplő versenyez egymással, ez leginkább egy Puskás Akadémia–III. Kerületi TVE meccs. Annak, aki nem követné a hazai futball eseményeit: ebben az összevetésben a Felcsút nagyságrendekkel erősebb. A sokszor emlegetett erőforrás-különbségek mellett ide tartozik az is, milyen stábbal dolgozol, mennyire kialakítottak a politikai döntéshozatal formái, milyen tudásokat képesek becsatornázni a döntés előtt. Sok mindent hallottam arról, hogyan működik a döntéselőkészítés az ellenzéki stratégáknál, és az információk nem azt mutatják, hogy össze lehetne ezt hasonlítani azzal a professzionalizmussal, ahogyan a Fideszben politizálnak.

Profik játszanak amatőrökkel”

– fogalmazott. 

Márki-Zay működési módja 

Török Gábor az interjúban azt mondta: „egy háborús helyzetben nem lehet úgy elmenni egy interjúra, hogy nincs meg a kész válaszod a kulcskérdésekre. De valószínű, hogy Márki-Zay Péternek ez a működési módja”.

Azt az elemző nem tudta megmondani, hogy ez a működés „beválik-e”. Szerinte az „semmit nem jelent, hogy a stabil ellenzéki szavazók elégedetlenek Márki-Zay Péterrel”, az elemző szerint a kérdés inkább az, hogy „a bizonytalanok hogyan reagálnak erre a politizálásra”. 

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Korrupt tolvajokat ritkán neveznek meg ilyen választékosan....

Honnan találtad ki, hogy a korrupt tolvajok alatt kit kell érteni?

Na ugye, te két lábon járó IQ!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés