Korlátozott számban lehetnek nézők a pekingi téli olimpián

2022. január 17. 15:59

A szervezők hétfőn hozták nyilvánosságra a nézőtéri szabályzat végleges változatát.

2022. január 17. 15:59
null

Korlátozott számban lehetnek jelen nézők a februári téli olimpián és a márciusi téli paralimpián Pekingben. A szervezők hétfőn hozták nyilvánosságra a nézőtéri szabályzat végleges változatát. Ez alapján mégsem adnak el jegyeket a nagyközönség számára a koronavírus-járvány omikron variánsának rendkívüli fertőzőképessége miatt, ugyanakkor korlátozott számban osztanak majd belépőket, de csak olyanoknak, akik minden szempontból megfelelnek a pandémia elleni előírásoknak.    

Korábban már kikötötték, hogy nem lehetnek külföldi szurkolók Pekingben, és Kínából is csak anyaországbeliek juthatnak jegyekhez.

A tavalyi – 2020-ról elhalasztott – tokiói nyári olimpián egyáltalán nem lehettek jelen szurkolók

„Tekintettel a jelenlegi súlyos és bonyolult világjárvány-helyzetre, minden résztvevő biztonságának érdekében az a döntés született, hogy nem lesz jegyértékesítés, ugyanakkor meghívott csoportokban lehetnek nézők a helyszíneken a játékok alatt” – írták közleményükben a szervezők. „A szervezők elvárják, hogy a nézők szigorúan betartsák a Covid elleni intézkedéseket minden esemény előtt, alatt és után a játékok biztonságos és megbízható megrendezéséért."

(MTI)

Fotó: STR / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik