Márki-Zay: A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés

2022. január 9. 18:50
Újra megtartotta szokásos vasárnapi bejelentkezését a baloldali miniszterelnök-jelölt, aki nem tudott elszakadni botrányos újévi köszöntőjétől. Szerinte az ellenzéki sajtó is „ludas” abban, hogy beszéde ekkora vihart kavart. Kifejtette: szerinte a kínai vakcina beadatása a 60 év felettieknek a népirtás kategóriájába tartozik.

Úgy tűnik, a nemrég sajtófőnökké kinevezett Péterfi Judit sem tudta megakadályozni, hogy Márki-Zay Péter vasárnap este a számítógép képernyője elé üljön, és megtartsa szokásos hétértékelőjét, amelyben ismét sikerült maradandót alkotnia.

A fideszes idősekről

Márki-Zay nem tudta elengedni múlt heti botrányos kijelentését a választási esélyek és az idős covid-halottak közötti összefüggésekről. Minderről azt mondta: az ellenzéki sajtó is „ludas” abban, hogy a kijelentés ekkora vihart kavart, „mert nem azt emelték ki, hogy van remény”. „Jó, lehet kritizálni, hogy a covid szóba került, de hogy valaki ahelyett, hogy a reményről vagy a tényekről beszélne ennek az újévi köszöntőnek a kapcsán, ahelyett azt állítja hazug módon, hogy én örültem volna annak, hogy a szerencsétlen időskorúak, akiknek nagy része bízik a kormányban, a kormány hibás járványkezelésének áldozatává váltak, ez hazugság” – mondta összefüggéstelenül Márki-Zay, akinek még egy „lázárjánosozást” is sikerült beleszőnie mondandójába.

Az egészségügy privatizációjáról

A baloldal miniszterelnök-jelöltje vasárnapi bejelentkezésében nem feledkezett meg az egészségügy témájáról sem. Kifejtette: szerinte siralmas állapotok vannak az egészségügyben, a fizetések csökkennek, és bár az orvosok bérét megemelték, ők sem akarnak szerinte szolgálati jogviszonyt, hogy katonaként vezényeljék őket. Kiemelte, hogy ezt ők megszüntetnék, továbbá teljesítményelvet építenének be a bérezésükbe.

Kapcsolódó

Ami az orvosi fizetéseket illeti: egy kezdő orvos alapbére 2010-ben bruttó 129 500 forint volt, 2022-ben bruttó 619 053 forint. Egy húsz éve dolgozó orvos a Gyurcsány-Bajnai-korszak végén bruttó 165 ezer forintot keresett, ma bruttó 1 342 511 forint a fizetése.

A kiutat természetesen a magánosításban látja Márki-Zay, mindezt egy központi biztosítóval oldaná meg, ami minden költséget fizetne. Ezek után pedig ha az állami egészségügy nem tudja időben ellátni a feladatát, akkor ki kell fizetni a magán úton elvégzett vizsgálatot is az adott személyeknek – vélekedett. Kiemelte, hogy ez nem a meglévő kórházak magánosítását jelentené, bár ez a korábbi nyilatkozataiból egyáltalán nem egyértelmű.

Gyurcsányi példa

Mint korábban megírtuk, Márki-Zay Péter korábban kijelentette, hogy szerinte „nincs ingyenes egészségügy, ez egy illúzió”. Érdekesség ennek kapcsán, hogy 2006-ban már Gyurcsány Ferenc is megmondta, hogy „nyitott egészségipart kell építeni, gazdag kliensekkel”. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Olvasóink számára talán azért is ismerős lehet Márki-Zay magánosításhoz kapcsolódó felvetése, mert tavaly novemberben is hitet tett az egészségügy magánosítása mellett a hódmezővásárhelyi polgármester. Akkor egy gárdonyi lakossági fórumon „az amerikai minta” mellett tette le a voksát, amely szerinte itthon is működne.

Ha kell, akkor fűszoknyás lányok mojitót szolgálnak föl, hogyha valakinek a biztosítása vagy a saját pénztárcája azt is fedezi”

– nyomatékosította érveit. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

„A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés”

A baloldal miniszterelnök-jelöltje először az antiszemita vádakra reagált. Ismert: szerzőnk, Veszprémy László Bernát egy a Times of Israel hasábjain megjelent írásában felsorolta, hány antiszemita politikussal fotózkodott és dolgozott már együtt Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt. A lista hosszú: Sneider Tamás volt szkinheaddel, a Jobbik volt elnökével is szerepelt közösen. Kampányát Csibi Barna támogatta. De kiállt a jobbikos Bíró László és a szintúgy jobbikos Rig Lajos mellett is (utóbbi mellett mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom állt ki). Mint emlékezetes, Bíró tetűcsúszdásoknak nevezte a zsidókat, Rig pedig a cigányokat hívta a zsidók biológiai fegyverének.

Márki-Zay ezen kívül olyan fotót posztolt a Pegasus-botrányt követően Orbán Viktorról, ahol egy menóra előtt állt. (Anno ezzel szemben Frölich Róbert főrabbi és Gábor György is felszólalt). Veszprémy cikke annyira szúrta valakik szemét, hogy feljelentették  a Times of Israel szerkesztőségénél, ami után törölték a publicisztikát. A cikk itt még olvasható egyébként.

„Egy nyilvánvalóan fideszes hazudozó megpróbált antiszemitának beállítani egy izraeli újságban, képzeljék el” – mondta minderről a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. A jobbikosokkal való fotózkodásról mint az antiszemita-vád egyik bizonyítékáról azt mondta, a Jobbik múltja mindenki előtt ismert, de ők szeretnék a múltat maguk mögött hagyni, és szeretnének a Jobbikkal egy gyűlöletkampányoktól mentes országot építeni. A  menórás képért elnézést kért, mint mondta, április óta mások szerkesztik a Facebook-oldalát, ezért kerülhetett ki így ez a „félreérthető” fotó.

Márki-Zay szóba hozta – megint – Finkelsteint is. Elmondta, hogy ő a fideszesekben a „tolvajlást” szokta kifogásolni, nem azt. hogy milyen a szexuális irányultságuk vagy a származásuk, majd kijelentette:„ „A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés”. „Egyet tudok konkrétan, én őt nagyon nagyra becsülöm” – tette hozzá Márki-Zay, aki ezután rátért a koronavírus-járványra.

A Sinopharm beadását népirtáshoz hasonlította Márki-Zay

Elmondta, a számokból az látszik, hogy lefelé mennek a halálozások, ami pozitív fejlemény. Az oltásokról szólva kijelentette: az oltásalapú védekezés jó döntés volt, de a keleti vakcinák beszerzését szerinte csak a korrupció motiválta. „Szerencsére a Szputnyikkal nagyobb szerencsénk volt, a Szputnyik egy alapvetően működő vakcina, a Sinopharmnál viszont komoly aggályok merülnek fel” – mondta. „Nem véletlen, hogy egyetlen európai uniós ország sem vett kínai vakcinát, nemhogy beadta volna a hatvan év felettieknek egy, a hatvan év felettieken nem is tesztelt vakcinát. Ez egyébként a népirtás kategóriája, és azt gondolom, ez az egyik legfontosabb téma, amiben elszámoltatás kell” – tette hozzá.

Márki-Zay Péter tehát annak ellenére tartja népirtásra alkalmas eszköznek a Sinopharm-vakcinát, hogy az Egészségügyi Világszervezet még tavaly májusban adta meg az engedélyt a használatára

Összesen 352 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"az ellenzéki sajtó is „ludas”"

Így van!!!
Fidesz-bérenc és áruló telex, 444, hvg!!!

Volt már ilyen politikus, aki ennyit beszél a saját szövegeiről?
Elképesztő...

Valami gyöngyösi már listázni akarta a zsidó parlamenti képviselőket -s ezt a a gyöngyösit most pártjával együtt a keblére öleli a balliberális zsidó elit -, akkor most a mezei, Fidesz-tag zsidók listázása következik?

Brüsszel, segíts!

Ez hülye.
A WHO által engedélyezett vakcináról van szó, melyet 83 országban használnak...

Ha a synopharm helyében lennék egy hatalmas kártérítési pert indítanék hitelrontásért!
Egyébként meg nem lennék meglepve , ha a jövő héten lecserélnék mert listáz. Ez a baloldalon nem vörös vonal?
Mondott valaha ilyet Orbán pl??
Nem!

Válaszok:
ThunderDan | 2022. január 9. 19:56

Na most képzeljük el, hogy Orbán Viktor olyat mondana most (vagy valaha olyag mondott volna 30+ év alatt!), hogy - idézem, a pártnevet átírva:

„A DK-ban (Momentumban, MSZP-ben stb.) egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés”. „Egyet tudok konkrétan, én őt nagyon nagyra becsülöm”

EL TUDJUK KÉPZELNI?
NA ÉS A REAKCIÓKAT?

Pontosan.
Ez a mai beszédnek a legdurvább része, azonnal FEL KELL KÉRDEZNI a hatpártot és vezetőiket!

Azért annak listázása, hogy ki a zsidó, nem szokta részét képezni a ballib narratívának... nagyon finoman szólva.

Válaszok:
Türelem | 2022. január 9. 20:02

"... mondta összefüggéstelenül Márki-Zay" - ez akár a mottója is lehetne.

"az előzetes szabályok szerint nem is indulhatott volna a második fordulóban."

Azt a szabályt hozták, hogy az első három indulhat a második fordulóban. MZP vagy Karácsony visszalépése a másik javára, Dobrev ellenében taktikai szükségszerűség volt, nem azért, mert a szabályok alapján muszáj volt megtenni.

Jogos a felvetésed, kérjük a folytatást, a zsidók száma? DK,MSZP, PM, Jobbik, LMP, Momentum? Holnap a pártok közzéteszik a válaszukat MZP kérdésére. Várom a tippeket....

"Szerencsére a Szputnyikkal nagyobb szerencsénk volt, a Szputnyik egy alapvetően működő vakcina, a Sinopharmnál viszont komoly aggályok merülnek fel"

Ehhez képest a WHO a Sinopharmot elfogadta, a Szputnyik ügyében nem nyilatkozott.

Hallottam-láttam Márki-Zaytól olyan videot, amelyben - más témák mellett - oltakozásra buzdított, mindenféle vakcina-kölönbségtétel nélkül.

Hát, állítólag Orbánt. De ha ez igaz, nála legalább sikeres a kezelés. :D

Márki-Zayra viszont nagyon ráférne egy Grazi beutaló.

Ez tényleg komplett idióta.

Mihez képest kevés?

Magam is erre várok, talán lesz valami, addig marad a két vakcina. Orbán talán ránk is gondol egyszer.

Ezt én sem értem. Lefotózták egy menóra előtt. És?

Ez meg a másik. Kevés zsidó a fideszben az milyen mérték? Az dícsérendő vagy megvetendő? Komlett idióta ez az ürge.

Szputyik az páros oltás, egyet nem adnak belőle.

Azt hallottam, hogy a koalíciós, baloldalivá vált Jobbikon belül lázadás készül. A vidéki tagság nem akarja támogatni a szövetséges, fővárosi, zsidók által dominált pártokat áprilisban. Jakabot, mint zsidót árulónak tekintik, várják vissza Vona Gábort. Nem akarnak a zsidók csicskái lenni. A hátukon a belpestiek ne üljenek oda a húsos fazékhoz. Jakab körül megfagyott a levegő. Feri gondolkodik, hogy a Mi hazánk mire használható.

majd rájött, hogy köpönyegforgatókból már nagy a túlkínálat. Lassan más a feleségében sem bízhat....

Ki kell vinni Orgoványba, arrafelé puhább a talaj, gyorsabban végez.

Ha már szemlézel, ne hagyd ki, hogy Sinopharm esetében nem csak a humorális (ellenanyagok), hanem a sejtes immunitás is felépül. Azt pedig senki sem mérte ki.
Amúgy a halálozási statisztika is cáfolja, amit írsz. A Sinopharm kiváló és működik. - Egy járványúgyi ellátásban jártas orvos.

Tökéletes! Le ne térjetek erről az útról, jó az irány!!!

Egy magyar háziorvos a saját körzetÉről statisztikát vezet. Egyetlen egy olyan betege nem volt, akinél a kínai oltás után tüdőgyulladás alakult volna ki.

Nem érted. Azzal volt baj, amit üzent ezzel. Egy Pegasus-bejegyzéshez posztolta, azt sejtetvén, hogy itt valami zsidó össteesküvés van a háttérben. Nyilván a jobbikos szavazók aktivitását akarta felrázni.

Nincs több, mint a DK-sok, maszoposok közt. Viszont a baloldali összefogáshoz tartozó (leírni is röhejes!) jobbikosok közt akadnak rendesen.

Baszki, és erről miért nem beszél senki?:D
Ekkora szélhámos balfaszt még nem látott a világ...

https://www.blikk.hu/aktualis/..
https://www.youtube.com/watch?..

Erre még rá lehet fogni, hogy a kameraszoftver tükrözte a képet. De persze az is lehet, hogy ezt is kamuzták.

Egyébként nem számít. Ilyen performanszra senki nem számított, mint amit ez a figura előad hétről hétre.

Oké, vettem. Végül is logikailag ilyenformán nem különbözik
mondjuk a Jenssentől (vektor/vektor). Azonban mivel
minden Szputnyik I-hez tartozik egy Szputnyik II, nem
világos, hogy honnan lenne értelmezhető mennyiségű
Szputnyik II. A depóban persze maradhatott vegyesen,
ugyanakkor nagyobb értelme van párosával
eladni/elajándékozni, mint páratlanul
emlékeztetőoltásként eloltani.

Szerintem...

Tök egyszerű. Nem mindenki rajongana Magyarországon azért, még ha történetesen a Fideszre szavazna is, h. a miniszterelnök onnan jöjjön. Konkréten, a tökéletesen tájékozatlanok számára a fotóval azt akarták sugallni, h. ilyen szempontból mindegy, h. Orbán, v. Dobrev.

Feltételezte, h. a Hanuka alkalmábóli fotózkodás Orbán választási esélyeit rontaná. Mindenesetre, én is szívesen látnám a MAZSIHISZ egyik prominensének udvariassági fotózkodását egy köztéri karácsonyfánál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés