A demokratikusnak és koalíciónak nevezett szekta egyre nagyobb darabokat szakít ki az MSZP testéből

2021. október 21. 9:47

Puzsér Róbert
Facebook
Karácsony esetleg visszatérhetne Budapesthez, és elkezdhetne várost építeni.

„Karácsony Gergely visszalépése nyomán végzetesen megrendült a mögötte álló szocialista politikai hálózat, melynek egyik fő pénzügyi forrását épp a fővárosi parkolási panama bevételei képezik. A demokratikusnak és koalíciónak nevezett autoriter szekta egyre nagyobb darabokat szakít ki a Szocialista Párt testéből, s egyre több értelmiségi tér vissza Gyurcsány nagyúr szolgálatába. Hiába égetett el Karácsony Gergely több százmillió forintot az előválasztási kampány során, hiába ő Magyarország legnagyobb felhatalmazású, közvetlenül választott tisztviselője, hiába ő az örökös jelölt minden posztra, s hiába ő a balliberális kurzus szerencsehozó kabalafigurája, az ellenzéki előválasztás első fordulójában megrendítő erejű ütést kapott, így a második fordulóban megsemmisüléssel felérő vereségre készülhetett.

Karácsony Gergely ekkor és kifejezetten ekkor úgy döntött, hogy életében először hátralép egyet, és beéri Budapest főpolgármesteri címével. A telhetetlen marketingkreatúra hirtelen megijedt, hogy mindent elveszíthet, és ez a félelme végre súlyosabbnak bizonyult a még nagyobb hatalom akarásánál. Ebben a gesztusban én továbbra sem látok mást, csakis hideg számítást: amint a főpolgármester felgerjedni látta az erkölcsi forradalmat önmaga ellen, tartótisztje, Molnár Zsolt és annak mindenható notesze ellen meg a teljes balliberális térfelet letarolni készülő Gyurcsány Ferenc ellen, azon nyomban politikai imázsának kozmetikázásához látott, és beállt a rendszert kihívó mozgalom első sorába, hogy azt személyével összekenje, és az új elitbe sietve jegyet váltson.

S még ennek ismeretében is meglepett, hogy Karácsony Gergely mekkora lendülettel állt be Márki-Zay Péter mögé – mint aki a politikai megsemmisülés elől menekül bele a forradalomba. Úgy tűnik, megértette, hogy ha politikai tényező akar maradni – márpedig mást sem akar –, akkor nem engedheti, hogy eleméssze a Gyurcsány-szekta. Az őt támogató pártok politikusai előbb sorban tették le hűségesküiket Dobrev Klárának, majd a második forduló eredményét megsejtve tömött sorokban soroltak át Márki-Zay Péter mögé. De akárhogy is, Karácsony Gergely napokon át a komfortzónáján kívül tanyázott: saját újbalos és kultúrbalos hátországával szemben egy nyíltan konzervatív, jobboldali és piacpárti jelöltet támogatott. Talán megértette, hogy a következő években a DK-val szemben kell meghatároznia magát.

Karácsony Gergely előválasztási kudarcának képében kétéves városházi bénázásának bizonyítványát is kézhez kapta. Most, hogy elzárult a felfelé vezető út a miniszterelnöki, az ENSZ-főtitkári és a bolygókancellári ambíciói előtt, esetleg visszatérhetne Budapesthez, és elkezdhetne várost építeni – sebeit nyalogatva megvigasztalódhatna azzal, hogy a Berlin és Kijev közti legnagyobb metropoliszt vezeti. Ami eddig Karácsony Gergely ugródeszkája volt, az lehetne végre a budapestiek zöld és élhető otthona.

Ha a főpolgármester félreteszi a személyes ambícióit, és legalább három évre Budapest érdekei alá rendeli magát – ha másért nem, legalább azért, hogy politikai karrierjét megmentse –, abban az esetben én is félreteszem az őt illető személyes csalódásomat, és készen állok segíteni neki abban, hogy teljesítse választási ígéretét, és megvalósítsa a Sétáló Budapest programját. Készen állok segíteni neki abban, hogy a város belső kerületeit élhetővé tegyük, és Budapest szívében összefüggő sétálózónát alakítsunk ki. Készen állok segíteni neki abban, hogy végre szembenézzen a budapesti levegő gyalázatos minőségével, hogy a fővárost bezöldítse, és hogy a Lánchidat sétálóhíddá tegye.

Ezt tartalmazza a Sétáló Budapest programja, amely a belélegezhető levegő, a korszerű tömegközlekedés, az emberre szabott tér, és nem a sárga festék szétkenésével egysávosra szűkített Nagykörút prioritását hordozza. Ezt a koncepciót sem Tarlós István, sem Karácsony Gergely nem vitatta a 2019-es főpolgármester-választási kampány során. Nagyobb konszenzus van emögött, mint bármilyen egyéb vízió mögött – már ha Tarlós Istvánnak és Karácsony Gergelynek Budapest puszta üzemeltetésén kívül valaha is volt bármiféle elképzelése. Legfőbb ideje valóra váltani az autómentes és zöld sétálózóna tervét – s ha megvalósul, Karácsony Gergelynek nem kell számolnia a jelöltségemmel a 2024-es főpolgármester-választáson. Ha Karácsony Gergely rászánja magát, én és a Sétáló Budapest urbanistái a partnerei leszünk abban, hogy Budapestet a huszonegyedik századba emeljük át.”

Nyitókép: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Robi!

Gerinctelen, elvtelen seggnyaló lettél. Ugye emlékszel, a Spirit FM műsorában miként nyaltad véresre MZP seggét, s Te beszélsz mások hűségesküjéről? naponta forgatod a köpönyegedet......A komcsi-náci összeborulás nem zavar?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés