Demi Lovato szerint sérti a földönkívülieket, ha idegennek hívjuk őket

2021. október 12. 16:03
Az énekesnő – aki az utóbbi időben nembinárisnak tartja magát – a Pedestrian.TV-nek adott interjújában magyarázta el, miért gondolja úgy, hogy finomítani kell a kozmoszban élőkkel kapcsolatos nyelvezetünket.

Demi Lovato komolyan hisz a földönkívüliekben, és úgy véli el kell kerülnünk az „idegen” kifejezés használatát, mert a politikailag nem korrekt rájuk nézve. Az idegen kifejezést régóta használja a köznyelv a világűrbeli lények kapcsán és évtizedek óta létezik a lexikonokban is.

A kifejezésnek azonban másik jelentése is van, melyet a Földön élő emberek közül azokra használnak, akik nem tartoznak egy adott közösséghez, vagy nem szívesen látják őket. Demi Lovato ezért úgy érzi, hogy

csak a földönkívüli vagy az ET- kifejezést kellene használni,

 ha beszélni akarunk azokról a lényekről, akik akár kapcsolatba is léphetnek velünk.

Az énekes a Pedestrian.TV-nek adott interjút

„Azt hiszem, abba kell hagynunk, hogy idegeneknek nevezzük őket, mert az idegen szó lekicsinylő kifejezés. Ezért szeretem ET-nek nevezni őket. Szóval igen, ez egy kis apróság. Egy kis dolog, amit megtanultam" –mondta. 

Demi Lovato egy új tévésorozatban négy epizódon keresztül követi 29 éves barátját Matthew-t és nővérét Dallas-t, miközben az „igazságot keresik az UFO-jelenségekről”.

Újabban terjed egy másik kifejezés is, amellyel a megmagyarázhatatlan repülő tárgyakat (UFO) illethetjük. A BBC szerint az új kifejezés az Unexplained Aerial Phenomena azaz UAP. Az UFO csupán az adott objektumot jelöli, míg az UAP lehetővé teszi annak leírását is, hogy ez az objektum hogyan viselkedett az észlelés során.

Fotó: Michael Tran / AFP

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem az sérti őket, ha nem bináris kódban szólítják meg őket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés