A fiatalok többsége retteg a jövőtől egy nemzetközi kutatás szerint

2021. szeptember 15. 9:51
A megkérdezettek közül sokan úgy látják, hogy nincs jövőjük, az emberiség halálra van ítélve, és hogy a kormányok nem reagálnak megfelelően.

Egy új nemzetközi felmérésből kiderül, hogy mélységesen aggódik sok fiatal a klímaváltozás miatt. A megkérdezettek csaknem 60 százaléka mondta, hogy nagyon vagy rendkívüli módon aggódik, több mint 45 százalékuk szerint az éghajlattal kapcsolatos érzések befolyásolják a mindennapi életét. Háromnegyedük állította, hogy a jövőt félelmetesnek tartja, 56 százalékuk úgy véli, az emberiség halálra van ítélve.

A megkérdezettek kétharmada arról számolt be, hogy szomorú és szorong, sokan éreznek félelmet, haragot, kétségbeesést, gyászt és szégyent, de reményt is. Egy 16 éves fiatal úgy fogalmazott, hogy a legtöbben a legrosszabbat gondolják, a fiatalok számára a bolygó pusztulása személyes ügy.

A tíz országra kiterjedő felmérést a Bath Egyetem készítette öt egyetemmel együttműködve. A kutatást az Avaaz kampány- és kutatócsoport finanszírozta, amely szerint ez a legnagyobb ilyen jellegű felmérés: tízezer 16 és 25 év közötti fiatal válaszolt.

A megkérdezettek közül sokan úgy látják, hogy nincs jövőjük, az emberiség halálra van ítélve, és hogy a kormányok nem reagálnak megfelelően. Sokan úgy érzik, hogy a politikusok és a felnőttek elárulták, figyelmen kívül hagyták és cserbenhagyták őket.

A válaszadók úgy vélik, az éghajlatváltozás miatti krónikus stressz növeli a mentális és fizikai problémák kockázatát.

(Fotó: A klímaváltozás lassításáért küzdő Extinction Rebellion környezetvédő szervezet aktivistái szappanbuborékokat fújva torlaszolnak el egy utcát a Kereszténydemokrata Unió (CDU) berlini székháza előtt 2021. augusztus 17-én.MTI/EPA/Filip Singer)

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magyar fiatalok meg elhúznak ebből a tejjel-mézzel folyó NER-kánaánból!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés