Merkel: Úgy kell cselekednünk, mint Joe Bidennek

2021. június 18. 22:12

Az Európai Uniónak fenn kell tartania a párbeszédet Oroszországgal a biztonságot, illetve az ukrajnai és a szíriai konfliktust jellemző nézeteltérések ellenére – hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár Emmanuel Macron francia elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Berlinben.

2021. június 18. 22:12
null

Merkel rámutatott: Oroszország nagy kihívás az EU számára, ugyanakkor a béke és biztonság érdekében Brüsszelnek fenn kell tartania a párbeszédet, legyen ez bármilyen nehéz.    

 – érvelt. A német kancellár aláhúzta: az EU és Törökország kapcsolatai is terheltek, főként a migráció, valamint Líbia és Szíria jövője miatt. 

Macron egyetértett a német vezetővel

Hozzátette: a Törökországhoz való viszonyban Görögország és Ciprus álláspontját, illetve az uniós stratégiai érdekeket is figyelembe kell venni, Oroszországgal szemben pedig közös álláspontot kell kialakítani. Merkel üdvözölte az együttműködés szellemét, amelyet szerinte Biden hozott vissza a nemzetközi kapcsolatokba. Kiemelte: mindenkinek megvan a maga szerepe ebben az együttműködésben.    

Eközben a francia elnök azt hangsúlyozta, hogy az Európai Unió országainak jobban össze kellene hangolniuk a határnyitási politikákat a koronavírus-járvány enyhülésével.    

Rámutatott: egyes országok korábban megnyitották határaikat a turizmus miatt. Hozzáfűzte: óvatosnak kell lennünk, hogy a határnyitás ne jelentse a koronavírus új variánsainak tömeges importját. Merkel és Macron egyúttal éberségre intett, és az agresszívabb variánsok nyomon követését szorgalmazta.   

Nem tehetünk úgy, mintha véget ért volna a járvány

A német kancellár megjegyezte: nem tehetünk úgy, mintha véget ért volna a járvány. Továbbra is szükség van az óvatosságra, hogy szabadon élvezhessük a nyarat – fűzte hozzá. Elmondta: szkeptikusan viszonyul ahhoz, mennyire helyes válasz a pillanatnyi helyzetre, hogy egyes országokban a szurkolók teltházas stadionokban követhetik a labdarúgó Európa-bajnokságot. Merkel és Macron a közös sajtótájékoztatót követően munkavacsora keretében tárgyalásokat folytat egymással.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Reuters pool/Axel Schmidt

Kapcsolódó cikkek

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2021. június 22. 22:57
Vagyis azt csinálni a kislányokkal, amit A pedofil Biden csinál? Magatokhoz húzni, fogdosni a mellüket, szagolgatni a hajukat?
Mandinka
2021. június 22. 09:46
By Berluscni: baszatlan tehén
eresgé
2021. június 22. 02:09
próbálom kitalálni én is mire gondolhatott a bundeszmutti, mit kéne utánozni Bidé' kapcsán? 1) illegális bevéndorlók kezelése: - tesasi határon barakkokban a földön hering módjára fekvő alufóliával takarózó illegálisok olyan táborokban aminek a közelébe sem engednek ujságírót? 2) BLM mozgalom: - érdeklődés hiányában elmaradt mert kiderül a vezetők szétlopták?? (semmi köze hozzá a egyetlen 3 betűs szervnek sem ááááá dehogy) 3) demokratikus fékek és egyensúlyok: - tejhetlmu rendeleti úton kormányzás a két ház 100% negligálásával?
KötőDániell
2021. június 20. 16:57
Majom lát majom utánoz :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik