Horváth Csaba: Szakács László előre megtervezte, hogy kilép az MSZP-ből

2021. június 18. 13:47
Szakács László másképpen emlékezik.

Lapunk is beszámolt a szocialisták háza táján kialakuló legújabb botrányról. A párt felfüggesztette szerdán volt elnökét, Molnár Gyulát, aki a DK színeiben fog indulni az előválasztáson, majd érkezett az újabb hír: az MSZP nem támogatja országgyűlési képviselőjét, a Baranya megyei Szakács Lászlót az ellenzéki előválasztáson. A szocialisták állítólag attól féltek, hogy a korábbi alpolgármester átmegy a DK-hoz.

Szakács elmondása szerint Tóth Bertalan „telefonon rúgta ki”, miközben ő az autópályán autózott. A Szakács-üggyel kapcsolatban megszólalt Horváth Csaba zuglói polgármester is, aki az ATV Start vendége volt péntek reggel.

Szerinte Szakács László előre megtervezte, hogy kilép az MSZP-ből.

Elég valószerűtlen, hogy ha valakivel egy ilyen dolog történik, fél órán belül kész programja van arra, hogy sajtótájékoztatót tartson a DK-val” – vélekedett az MSZP fővárosi frakcióvezetője. Szakács ugyanis egy DK-s sajtótájékoztatón jelentette be, hogy távozni kényszerül, miután visszavonták Szakács László jelöltségét Baranya megye 2-es számú választókerületében.

A beszélgetés során szóba került Tóth Csaba zuglói jelölt is, aki a Partizánnak adott interjújában amiatt kritizálta az ugyancsak zuglói jelölt Hadházy Ákost, hogy a független országgyűlési képviselő „nyolc év fideszes politizálás után elárulta a párttársait a trafikmutyi kiszivárogtatásával”.

Horváth szerint a lojalitás nem fontosabb, mint a korrupció felderítése,

ugyanakkor, mint azt kifejtette: szerinte Tóth nem is erre utalt az interjúban. „Ezek csak kiragadott részletek” – fogalmazott.

Szerinte Tóth véleménye az – és ezzel a Zuglói polgármester is tud azonosulni –, hogy Hadházynak, amikor észlelte a problémát, a rendőrségre kellett volna mennie, hogy feljelentést tegyen. „Ha valaki egy közösségbe tartozik, az nem diktafonnal a zsebében járkál, azért mert, hogy esetleg valamikor jó lehet valamire” – vélekedett Horváth, aki szerint ez morálisan elutasítandó, és „árulásnak” számít.

Horváth szerint,

még ha most nincs is feltétlenül következménye a korrupciós feljelentéseknek, ezeket később ők majd újra előveszik a kormányváltás után.

Arra a kérdésre, hogy a közelmúltban kilépett MSZP-s politikus talán éppen Horváth logikája mentén cselekedtek, amikor távoztak pártból, Horváth úgy válaszolt: szerint nem erről van szó.

Ez egy közlekedőedény, a politikában mozognak a szavazók. Például a Jobbik és a Momentum között egy állandó közlekedés van a választók, a szavazók, a szimpatizánsok között. Ha egy picit erőteljesebb a Jobbik kommunikációja, akkor oda mennek a szavazók. Ha kevésbé, vagy zöldebb a megközelítés, vagy liberálisabb a megközelítés, akkor a Momentum felé. Az MSZP és a Demokratikus Koalíció között is van egy ilyen fajta közlekedőedényi mozgás. Az, hogy ez időnként politikusokat is elér, ez benne van a pakliban. Ne zárjuk ki, hogy egy későbbi időpontban ennek az ellenkező folyamatát láthatjuk majd” – vélekedett.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az MSZP és a Demokratikus Koalíció között is van egy ilyen fajta közlekedőedényi mozgás. Az, hogy ez időnként politikusokat is elér, ez benne van a pakliban. Ne zárjuk ki, hogy egy későbbi időpontban ennek az ellenkező folyamatát láthatjuk majd"


De. Nyugodtan kizárhatjuk.

Ezeknek mi keresnivalójuk lenne a parlamentben???
Hülye, lusta, buta banda.


Orbán ne röhögj!
Ti is!

Nem Szakács Lászlóért hívta be az ATV ezt a majmot, hanem Lánchíd-ügyben:
GaálJáZoltán élő hangja, ma reggel, ATV, a Bombera nevű médiaqr..., médiapatkány előadásában,
a téma: Mi várható a Lánchíd felújításában?
A partner, Horváth Csaba, Zugló polgármestere.
Időtartam, kb. 8 perc.
Ami elhangzott a Lánchídról:
a kormány ad 6 milliárdot, de nem ad. - 10 mp.
a kormány
kivérezteti,
ellopja,
tönkreteszi,
NER-es haveroknak adja,
ellehetetleníti
... Budapestet. 6 perc.
De jövőre kormányváltás után a bal-liberális kormány
helyrehozza,
kipótolja,
visszaadja,
kárpótolja,
felépíti,
újraalkotja Budapestet,
visszaadja Budapestet a budapestieknek. 1 perc 40 másodperc.
A médiapatkány egyetlen megállapítást, kérdést tesz fel a Lánchíddal kapcsolatban- EZÉRT VOLT BEHÍVA HORVÁTH, mégpedig, figyeljünk:
Bombera: "Akkor a Lánchíd felújítása csak az új kormány segítségével valósulhat meg!" 10 másodperc.

Az ATV-nek vannak normális percei, de pl. Bomberát miért engedik, az rejtély.
A Holló is - bár rafináltabban - de kemény ballib.
A Simon A. meg egyenesen a bal-lib seggdugója.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés