Az MSZP felfüggesztette Molnár Gyula volt pártelnök tagságát

2021. június 16. 15:08
A Magyar Szocialista Párt Országos Elnöksége egyhangú határozatával döntött Molnár Gyula párttagságának felfüggesztéséről – írta a párt a Facebookon.

„A Magyar Szocialista Párt Országos Elnöksége tudomásul veszi, ha egyes jelöltek nem kívánják képviselni új szociáldemokrata politikánkat és nem támogatják új szövetségi politikánkat – amely a szociáldemokrata-újbaloldali-zöld pártok összefogására épül –, és ezért más politikai közösségben képzelik el politikai jövőjüket. De egyértelművé tesszük, hogy az ilyen döntés a politikai közösségünk, és szövetségünk kötelező elhagyását is jelenti” – indokolja a párt országos elnöksége az egyhangú felfüggesztő határozatot.

Molnár Gyula, aki 2002 és 2010 között a polgármestere, majd 2016 és 2018 között az MSZP elnöke volt, Újbudán indul a Demokratikus Koalíció jelöltjeként az előválasztáson. Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a párt újbudai kampányrendezvényén közölte, hogy jelöltjüket visszaléptetve beállnak Molnár Gyula mögé, így ha bejut jövőre a parlamentbe, Molnár Gyula a DK frakciójának lesz tagja. 

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kormányképes erő ez az MSZP. Bünteti az elhajlókat, ahogy régen.

Ez a Molnár még a kisnyilasok elfogadhatóságát se éri el:
"A magyarországi kommunista vezető, Rákosi Mátyás, a következő magyarázattal szolgált egy amerikai újságírónak: Nézze, ezek a kisfasiszták valójában nem rossz emberek. Tudja, őket belekényszerítették a fasizmusba. Ezek soha nem voltak aktívak benne. Most csak annyit kell tenniük, hogy aláírnak egy hűségnyilatkozatot és mi beléptetjük őket.”(212.old.)

Idézi Jan T. Gross, a Princeton Egyetem tanára abban a tanulmányában, ami a Dark Times, Dire Decisions, Jews and Communism (Sötét idők, súlyos döntések, a zsidók és a kommunizmus), Oxford University Press, 2004 című tanulmánykötetben jelent meg.

Eleg vicces, mikor a nagy közös moslékban feloldódva dumálnak az egyes darabkák identitásról. :))))))
Idézem: "ha egyes jelöltek nem kívánják képviselni új szociáldemokrata politikánkat és nem támogatják új szövetségi politikánkat – amely a szociáldemokrata-újbaloldali-zöld pártok összefogására épül"

Kabaré. :))))))))))))

Mindez a másnapján ennek a hírnek:

https://azonnali.hu/cikk/20210..

Értjük? Még csak nem is a választásról van szó, hanem a saját maguk által gründolt ELŐválasztásról. Tömegesen támogatják egymás jelöltjeit (egy csomó helyen még nyilvánosságra sem hozták, hogy kit, de támogatják!), de Molnár Gyula kapcsán az "fúj, az egy másik politikai közösség"... :))))))))))

Kabaré. :)))))))

És... folytatódik a kabaré.
Ezúttal Baranya 2.

https://szabadpecs.hu/2021/06/..

Zseniális. :))))))

- van az MSZP-nek egy esélyesnek gondolt jelöltje
- a DK-s állítólag visszalépett volna az MSZP-s javára
- valahogy felröppent a hír, hogy viszont az MSZP-s a DK frakciójába akar beülni (Molnár Gyula 2.0)
- erre az MSZP szokásától eltérően villámgyorsan közölte, hogy akkot ők mégsem támogatják ennek az embernek a jelöltségét, inkább beállnak az LMP-s mögé
- az MSZP-s (?) jelölt cáfolta, hogy a DK frakcióba ülne be

Itt tartunk most. :))))))
Mindezt úgy, hogy a végén minden egy közös moslékba megy. :)

Akkor ez zsidó belügy is volt:
"Kommunista bázisa Demény Pálnak volt. Szellemi hatása Weishauss Aladárnak. Némi ismertsége Rajk Lászlónak, Kádár Jánosnak. A Magyar Front idejéből Pálffy Györgynek, Sólyom Lászlónak. Rákosi 1945 januárjában érkezett Debrecenbe. És itt kezdődik a magyar kommunista mozgalom egyik legmorbidabb története. Rákosi, Péter Gábor és mások betegesen kifinomult hatalomvágyának manifesztációja.

Demény Pált 1945. február 12-én Péter Gábor Rákosi parancsára „letartóztatta”. „Gerő megérkezett, szeretne veled beszélni, elviszlek hozzá most” – mondta, de nem a Köztársaság térre mentek, hanem az Andrássy út 60.-ba. Péter itt meglepő kijelentést tett: „Te most itt maradsz nálunk, a párt foglya vagy, úgy bánunk veled, mintha vendégünk volnál.”

Demény néhány napig Péter Gáborral ebédelt fehér asztalnál, egyik este azonban levezették a hírhedt pincébe. Itt tartották egy évig. " (Szerencsés Károly)

Na, ezek szerint már az idézett közleményben is benne.van a pécs-komlói Szakács László visszaléptetése.
Szerintem ez még pikánsabb (és még keményebb sztori), mint a Molnár Gyula-affér.

Mandi, ez megérne egy külön posztot!

"Szolgálati közlemény

A Magyar Szocialista Párt Országos Elnöksége mai ülésén újra hitet tett a 2022-es kormány és korszakváltás szükségessége mellett. Azt akarjuk, hogy - a demokrata választási szövetség tagjaival együtt - szabad, igazságos, szolidáris és zöld Magyarországot hozzunk létre. Ennek érdekében az a célunk, hogy a demokrata választási szövetség előválasztásán minél több olyan jelölt váljon közös képviselőjelöltté és a Fidesz kihívójává, akiknek velünk együtt ez a célja, és hitelesen képviselik programunkat. Természetes szövetségesünkkel a Párbeszéd Magyarországért Párttal ezért indítunk közös jelölteket, és ezért állítottunk közös miniszterelnök-jelöltet az előválasztáson.

A Magyar Szocialista Párt Országos Elnöksége tudomásul veszi, ha egyes jelöltek nem kívánják képviselni új szociáldemokrata politikánkat és nem támogatják új szövetségi politikánkat - amely a szociáldemokrata-újbaloldali-zöld pártok összefogására épül -, és ezért más politikai közösségben képzelik el politikai jövőjüket. De egyértelművé tesszük, hogy az ilyen döntés a politikai közösségünk, és szövetségünk kötelező elhagyását is jelenti.

A Magyar Szocialista Párt Országos Elnöksége ezért a mai napon, egyhangú határozatával döntött Molnár Gyula párttagságának felfüggesztéséről. Ugyancsak egyhangú határozat született arról, hogy Baranya megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében visszavonja előválasztási jelöltjét.

Elveinket és céljainkat következetesen képviseljük."

Link még egyszer a Baranya 2-es visszaléptetés (?) sztorijáról:

https://szabadpecs.hu/2021/06/..

Baranya 2.

https://telex.hu/belfold/2021/..

Szóval még egy MSZP-s erősember megy a DK-ba...
Mondom, Fletó lenyeli a komplett ellenzéket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés