Megtört az ellenzéki egység a pedofiltörvény kapcsán

2021. június 14. 19:40
A Jobbik megszavazza, a Demokratikus Koalíció bojkottálja a pedofiltörvényt.

Megoszlik az ellenzéki pártok véleménye az úgynevezett pedofilellenes törvény kapcsán. A baloldali pártok egységesek abban, hogy bojkottálják a törvény elfogadását. Gyurcsány Ferenc videóban üzent, miszerint „bojkottálják a szavazást sőt az egész napot” Az LMP, az MSZP és a Párbeszéd pedig közös közleményt adott ki hétfőn este. Ebben azt írják, hogy „a Fidesz az Országgyűlés keddi ülésnapján olyan törvényeket akar megszavazni, amelyek egyáltalán nem szolgálják hazánk és a magyar emberek érdekeit, ellenben gyűlöletet szítanak, semmibe vesznek és megbélyegeznek, ezért az LMP, az MSZP és a Párbeszéd frakciói bojkottálják a kedden tartandó szavazásokat, képviselőik azokon nem fognak részt venni” – írták. 

Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független baloldali képviselők sem szavaznak kedden a parlamentben, mert úgy vélik, hogy

olyan módosításokat tettek bele, amivel megtiltanák a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását, még az ilyet tartalmazó reklámokat is.

A szexuális felvilágosításból kizárnák a civilek egy részét, ilyen előadásokat csak nyilvántartásba vett szervezetek és előadók tarthatnának az iskolákban” hottájuk csatlakozott a parlamenten kívüli, ám a baloldali összefogásban résztvevő Momentum. Fekete-Győr András szerint „bojkottálni kell az orosz mintájú melegellenes törvény szavazását”.

A Jobbik megszavazza a törvényt

A Jobbik velük szemben azonban igennel fog szavazni a törvényjavaslatra, mert a párt szerintük „mindig is azon az állásponton volt, hogy Magyarország érdeke a szexuális és pedofil jellegű bűncselekmények jelenleginél sokkal súlyosabb büntetése. Így üdvözlünk minden szigorító kezdeményezést, ami az ilyen jellegű bűncselekményeket súlyosabban kívánja szankcionálni” – áll a Jobbik közleményében. 

Politikai közösségünk konzekvensen követelte a pedofil ragadozók elleni kíméletlen fellépést és az ilyen bűncselekmények súlyosabb szankcionálását,

azonban az Orbán vezette Fidesz még tárgysorozatba sem vette azokat. Orbánék »pedofilellenesnek«️ címkézett törvénycsomagja az alapismeretek fényében meglehetősen hiteltelen, ugyanis alapos a gyanú, hogy csupán a közvéleményt felborzoló fideszes pedofilbotrányokat igyekeznek elpalástolni, valamint újabb olyan csapdákat csempésztek bele a javaslatba, ami próbálja megosztani az ellenzéket. Ugyanakkor abban is következetes az álláspontunk, hogy iskolákban – amellett, hogy igenis van helye a szakértők általi tájékoztatásnak és a felvilágosításnak – ne legyen megengedhető a különféle szexuális irányultságok, vagy netán a nemváltás »népszerűsítése«️.

Miközben érezzük az egymáshoz nem köthető témák ravasz összemosását, a Jobbik konzekvensen kiáll a véleménye mellett, és a módosítást minden hibája és említett csapda ellenére megszavazza.

A választások után viszont ki fogjuk venni a törvényből a témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett inkriminált részeket. Pláne, ha azokat a Fidesz a következő hónapokban – különféle csűrés-csavarással – »alkalmassá tenné«️ bármely magyar állampolgár megbélyegzésére” – írták.

Fotó: MTI/EPA/Hollie Adams

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Összefogáááááás!

(Eléggé őrjöng amúgy a ballib kommentmező.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában