Fekete-Győr András: Tiszta lelkiismerettel ajánlok szövetséget akár a DK-nak, akár a Jobbiknak

2021. június 14. 8:24
A Momentum pártelnöke Hadházy Ákost mindenképpen látni akarja az új magyar kormányban.

A 2022-es országgyűlési választásokra való kilátásairól adott interjút Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje hétfőn a Népszavának. A politikus beszélt többek között a pártjában lezajlott változásokról, a ’22-es választási esélyeikről, illetve a programpontjaikról.

A Momentum már nem „nemzedéki párt”

A 2018-as és a 2022-es Momentum közötti különbségről Fekete-Győr azt mondta, hogy a pártja már nem „nemzedéki párt”. Mint mondta:

A Momentum sokkal nagyobb, szervezettebb, nem Budapest-centrikus, így számtalan társadalmi kihívásra tud újító, működő válaszokat adni”.

A pártelnök kitért arra is, hogy a közössége miként élte meg a ’18-as, illetve a ’19-es választásokat. Mint mondta, az előbbi „két pofont” is jelentett számukra, hiszen egyrészt nem jutottak be a parlamentbe, másrészt pedig kétharmadot kapott a Fidesz. Azt azonban hozzátette: „Aztán 2019-re korszakváltó munkánk sok gyümölcse is beérett, hiszen az európai parlamenti és az önkormányzati választással a Momentum Bajától Cserszegtomajon át Brüsszelig képviseleti és önkormányzati felelősséget kapott a választók bizalmából”.

Tiszta a lelkiismeretük az ellenzéki összefogást illetően

A párt múltjával kapcsolatban szóba került az is, hogy ahhoz képest, hogy az indulásukkor még a „régi politikai garnitúrának” akartak utat mutatni, mára „belesimultak” egy velük alkotott koalícióba. Ezzel kapcsolatban Fekete-Győr azt mondta, hogy az emberek joggal várták tőlük az együttműködést, és ő is ebben látja a jövőt. Kijelentette:

tiszta lelkiismerettel ajánl szövetséget akár a Demokratikus Koalíciónak, akár a Jobbiknak.

„Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy mindenben egyet kell vagy egyet fogunk érteni, de nyitottak vagyunk egymásra és egymás álláspontjaira” – egészítette gondolatait a politikus.

Fekete-Győr beszélt az előválasztásról is, kiváltképpen a visszalépésekről. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy minden párt saját döntése, hogy hol indít jelöltet, vagy éppen hol nem indít, mert lát alkalmasabb személyt. Arra a kérdésre, hogy egy ilyen rendszerben mennyire van még értelme az előválasztásnak azt felelte, hogy hisznek a részvételi demokráciában, és meg szeretnék adni a választási lehetőséget a szavazóiknak.

Hadházyt a kormány tagjaként akarja látni '22-ben

Szóba került az interjú során néhány, a pártelnök által már említett programpont is. Az elszámoltatásról azt mondta, hogy több felmérés is azt az eredményt mutatta, hogy a választók elsöprő része nagy jelentőséget tulajdonít a „korrupt fideszes elit” elszámoltatásának. Megemlítette azt is, hogy létrehoztak tavaly nyáron egy gazdasági és egy közjogi kabinetet, amelyeknek a célja az lesz, hogy megvizsgálja a „Fidesz által behálózott magyar gazdaság milyenségét és kiterjedését”.

A kormányalakítással kapcsolatban kijelentette: azt akarja, hogy Hadházy Ákos a tagja legyen az új magyar kormánynak. „Ha valakinek meg kell kapnia a lehetőséget arra, hogy az általunk javasolt korrupcióellenes magyar ügyészséget felépítse, a korrupció elleni harcot vezesse, az ő” – szögezte le a politikus.  

Kép forrása: MTI/Illyés Tibor

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez olyan utcasarki ajánlat.

Szebb jovot igertek Fegyoreknek az internaciszocik es ezt hogyan utasitanak vissza ezek a tacskok?

Minél többször szólal meg, Fegyőr annál inkább kelti súlytalan, komolyan nem vehető politikai figura benyomását. Megint arról nyilatkozik, ami még nincs eldöntve, de a saját piti vágygondolkodása meg érdektelen.

Hát ez az. :))))

Erre asszociáltam:
https://alfahir.hu/sites/defau..

A totál jellegtelen Steinmetzen kívül már egyik sincs a Jobbikban. :))))))

Fegyőr mindig is tiszta lelkiismerettel árulta az alfelét. Lófaszházy meg szemmel láthatóan bejön neki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés