Barack Obama „autoriternek” nevezte Lengyelországot és Magyarországot

2021. június 10. 20:13
A CNN-nek adott interjújában Barack Obama volt amerikai elnök arra figyelmeztetett, hogy a demokrácia milyen gyorsan válhat autoritarizmussá, példaként Lengyelországot és Magyarországot hozva fel.

„Az antidemokratikus Amerika nem egy csapásra fog létrejönni, hanem lépésenként. Ha megnézzük, mi történik olyan helyeken, mint Magyarország és Lengyelország, amelyek nyilvánvalóan nem ugyanazokkal a demokratikus hagyományokkal rendelkeztek, mint mi, hisz azok nem voltak annyira mélyen gyökerezőek, mint nálunk. Pedig nemrég 10 évvel ezelőtt demokratikus államok voltak, és most lényegében tekintélyelvűvé váltak” – mondta Obama a CNN baloldali hírállomás interjújában.

A kérdező ekkor rámutatott, hogy a demokrácia nem mindig katonai puccs következtében, hanem a szavazófülkében is meghalhat.

Obama egyetértett ezzel a kijelentéssel és aláhúzta, hogy „Vlagyimir Putyint az orosz választók többsége választja meg, de egyikünk sem állítja, hogy ezt a fajta demokráciát szeretnénk.”

A lengyel közéletet megrázták Obama kijelentései

Az egykori amerikai elnök szavai hatalmas felháborodást váltottak ki Lengyelországban. Számos Twitter-felhasználó, köztük lengyel politikusok is bírálták Obamát megjegyzése miatt.

„A legjobb lenne Barack Obamát meghívni Lengyelországba, amit én meg is teszek. Amikor néhány évvel ezelőtt a Demokrata Párt egy másik politikusa, Bill Clinton Lengyelországba érkezett, nem szűkölködött a dicsérettel. Mindössze annyit kell tennie, hogy eljön ide ahelyett, hogy olyan leírásokat kelljen olvassunk, amelyek meghamisítják Lengyelország imázsát” – mondta Mateusz Morawiecki miniszterelnök válaszul a volt amerikai elnök nyilatkozatára.

Marek Kuchciński, a Jog és Igazság országgyűlési képviselője, a Szejm korábbi elnöke megjegyezte, hogy Obama korábban (2012-ben) „lengyel haláltáborokról” beszélt, és egyértelműen elfogult volt az országgal szemben.

„Barack Obama éppen azt mondta, hogy Lengyelország és Magyarország tekintélyelvű. Az elnök korábban véletlenül »lengyel haláltáborokról« beszélt, ennek ellenére még mindig nem változtatta meg véleményét hazánkról.”

 

„Mint ismert, Obama Lengyelország egyik különleges szakértője (»lengyel haláltáborok«)” – írta Kuczyński.

 

 

„Barack Obama Lengyelországot autoriter országnak nyilvánította. Eközben Joe Biden amerikai elnök támogatja az Északi Áramlat 2 megépítését, és Genfben találkozni fog Putyinnal” – írta Maciej Szota kormánytag.

 

Összesen 245 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Biztos nem kapott banánt.

Kűdök banánt, azon rágódj.

"Pedig nemrég 10 évvel ezelőtt demokratikus államok voltak,"

Kik tömik ennek a majomnak a fejét ezekkel a hazugságokkal?
Nem véletlenül, hogy elszívják az európai agyakat, mert olyan rossz az oktatás ebben az antidemokratikus államban.
Hogy mer megszólni bennünket azok után, amiket műveltek a gyújtogatások, szobordöntögetések, ...

Barackocskám, miért nem konzultálsz egy elődöddel az elnöki székben, hogy felismerd, Amerikád maximum az ördögnek lehet példája az állandó háborúzásaival:
Jimmy Carter: US "Most Warlike Nation in History of the World"
by BRETT WILKINS, COUNTERPUNCH.ORG, APRIL 19, 2019.

Carter elnök szerint "az USA a legtöbbet háborúzó ország a világtörténelemben."

Democracy, my foot.

Nektek ezt mondják azok a külföldiek, akik kiszorultak a magyar gazdaságból, elestek az innen kivihető haszontól és nektek adták feladatként, hogy a támogatás fejében ezeket a pozíciókat számukra visszaszerezzétek.

Obama a legrosszabb amerikai fölényeskedő-kioktató-imperialista-világcsendőr hagyomány vonalán áll. Kína például nem volt rest és kiadott róluk egy Fekete Könyvet. Söpörjenek a maguk portája előtt...

(A hazugságot a tévedéstől az választja el, hogy a hazugság esetében az ember tudja, mi az igazság, mégis mást mond.)
Obama, ez a Soros-seggdugó, akit annyira megalázott a fehér keresztény civilizáció, hogy az USA elnökévé tette.
Obama: „Az antidemokratikus Amerika nem egy csapásra fog létrejönni, hanem lépésenként."
Lenin: "A mi eszménk nem dogma, hanem a cselekvés vezérfonala."
Lukács György: „…a bolsevizmus azon a metafizikai föltevésen alapul, hogy a rosszból jó származhatik, hogy lehetséges: az igazsághoz keresztülhazudni magunkat."

Ennél frappánsabban aligha lehet jellemezni a helyzetet. Tényleg 10/10-es komment.

Csak a nemzetközi nagyvállalatok által irányított országokban van demokrácia?

Mi van ha Magyarország és Lengyelország faszkalapnak nevezi Obamát?

Nem indítottak demokráciával. Az angol birodalmi terjeszkedés indította el őket.

De annyira demokratikus egy dán szigeten titkos támaszpontot építeni és lehallgatni az eu vezetőit! Qantanamo is annyira demokratikus volt a nyilvánosságra került kínzásokkal egyetemben....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés