Puzsér: Karácsony Gergely a sarkára fog állni? Most bizonyára Orbán Viktor nagyon megijedt

2021. május 15. 12:11
Az Öt című műsor vendégei kivesézték, hogyan lőtte térden Karácsony Gergely saját kozmopolita karakterét az elmúlt időszakban.

Az ATV Öt című műsorában kérdezték a vendégeket Karácsony Gergely Facebook-posztjáról, amelyben a Párbeszéd politikusa azt mondta: a Fudan egyetem ügyében „a sarkunkra állunk” és „nem adjuk a Diákváros egyetlen négyzetcentiméterét sem”.

Karácson Gergely a sarkára fog állni? Most bizonyára Orbán Viktor nagyon megijedt”

– fogalmazott ezzel kapcsolatban Puzsér Róbert.

„Karácsony már többször a sarkára állt, de mindezeknek nem volt foganatja”

Konok Péter ezzel az állásponttal egyetértve arról beszélt: Karácsony már többször is hangoztatta, hogy „csak a holttestén keresztül történhet bármi”, többször a sarkára állt, de mindezeknek nem volt foganatja.

Állandóan úgy csinál, mintha kemény gyerek lenne, és voltaképpen állandóan a kompromisszumok politikusa”

– fogalmazott Konok.

Ceglédi Zoltán politikai elemző az egyetem ügyében megemlítette, hogy Tarlós Istvánnak volt egy jó tulajdonsága Karácsonyhoz képest: az, hogy ő „csak” főpolgármester akart lenni. „Most arról van szó, hogy segíthet-e Karácsony miniszterelnöki kampányában, hogy a városába települő egyetem ellen harcol” – vélekedett Czeglédi.

Alacsony, magas, kövér, vékony

A műsorban kitértek Karácsony hírhedt interjújára, melyet a The Economistnak adott, és amelyben arról beszélt, hogy míg Orbán alacsony és kövér, addig ő magas és vékony.

Erről is kérdezték a műsor vendégeit, Puzsér Róbert szerint nem ez a legnagyobb gazembersége Karácsonynak, ami miatt bocsánatot kell kérnie. A publicista szerint a főpolgármesternek inkább a „Tiborcz-adóért”, a StadionStopért, és a parkolási maffiáért kéne bocsánatot kérnie.

Egyszerre akar Jakab Péter lenni keménységben, odamondásban és egyszerre akar nagyon konszenzusos női jelölt lenni”

– vélekedett Puzsér.

Angol nyelv vs. Karácsony karaktere

A publicista ennél a pontnál áttért Karácsony Gergely angol nyelvtudására, mellyel kapcsolatban azt mondta: nem azt tartja a legnagyobb bajnak, hogy a főpolgármester nem tud angolul, hanem hogy „folyamatosan hazudik”.

Czeglédi Zoltán ezzel kapcsolatban úgy vélekedett, azért baj Karácsony Gergely hiányos nyelvtudása, mert a kommunikációja abból áll, hogy „van a »vidéki bunkó«, meg a »kozmopolita főpolgármester.«

Egy kozmopolita tud angolul, tárgyalni is tud angolul, és angol nyelven is fogyasztja a híreket. Azért támadják a hiányos nyelvtudásával, mert amit üzenni akar magáról, az nem igaz.”

Ezzel Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója is egyetértett, szerinte Karácsony Gergely a saját brandjét, a „kulturált, művelt városi értelmiségi” képét lőtte térden.

A teljes adás alább megtekinthető teljes hosszában:

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tényleg, mi a helyzet a Tiborcz adóval? Egyáltalán mi a koncepciója? Aki fideszes, és pénze van, annak adót kell fizetni?

"Totál bukó" = megyei jogú városok majdnem felében a Fidesz nyert, az összes megyei listán a Fidesz nyert, sok helyen abszolút többséggel

"Újabb tömegeket haragított magára" = továbbra is stabilan magas a kormánypárt támogatottsága, még egy világtörténelmileg példátlan pandémia közepette is... a legutóbbi időközit is a Fidesz nyerte (amit az előző ciklusokban rendre elbukott, még széttöredezett ellenzékkel szemben is)

"Vesztesek a magyarok lesznek" = Jé, egy Mi Hazánk szavazó! Ritkán látni ilyet, de miért nem ezzel kezdted?

Gondolod, hogy én arra fogok szavazni, akire te?
Van itt 2,7 millió konzervativ ember, aki ha rátok gondol is köp egyet. Annyira demokratikusak vagytok, hogy elveszitek a szavazati jogunkat?
Visszahozzátok a kommunizmust, vagy mégis, hogy képzeled?

Bárki lenne a miniszterelnök az ellenzék részéről hatfelé cincálnák az őt "támogató" pártok emberei.

Sorozatosan tökön szúrja magát Karácsony és még ne is nevessünk rajta, ne is cikkezzünk róla?
Demokrácia van. E akarod hallgattatni a jobboldali médiát?
Ingyen reklámot kaptok.

Bizonyíték? Vagy csak rágalmazás?

Ne beszéljmellé. Először is több, mint 3 millió szavazott a fideszre , én csak a kemény magot számoltam.
Másodszor a moslék felbomlása utáni időkről állítottad,hogy fidesz nélküli lesz. Erre írtam, hogy 2,7 millió emberrel mi a terved?
Harmadszor soha sem szavaz 8 millíó ember. Hazudsz, mint mindig.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés