A rotterdami nők csaknem fele még mindig szexuális megfélemlítést és zaklatást tapasztal az utcán

2021. április 25. 9:44
Büntethetővé tették az utcai gúnyos szexuális zaklatásokat, ez az adatok legutóbbi összegyűjtése során öt év alatt sem csökkent – jelentette az ANP.

A rotterdami nők csaknem fele még mindig szexuális megfélemlítést és zaklatást tapasztal az utcán a férfiak részéről – állapította meg a rotterdami Erasmus Egyetem új kutatása.

Annak ellenére, hogy jogi lépéseket tettek és nyilvános kampányok büntethetővé tették az utcai gúnyos szexuális zaklatásokat, ez az adatok legutóbbi összegyűjtése során öt év alatt sem csökkent – jelentette az ANP. A kutatók megállapították, hogy a nők 47%-a azt mondta, hogy az utcai zaklatásnak ezzel a formájával kell megküzdenie. Ez gyakorlatilag megegyezik a 2016-os esettel. „Ugyanakkor sok nő még mindig inkább nem megy ki az utcára éjszaka, vagy nyomást éreznek arra, hogy másként öltözzenek” – áll az ANP jelentésében.

A kutatók azt is megállapították, hogy az ügy iránti tudatosság megnőtt a kampányok miatt, amelyeket a hatóságok ennek a kérdésnek a kezelésére indítottak. Ilyen mozgalomra példa volt a „pikpraat van de straat” kampány, amelyet Rotterdam önkormányzata indított el 2017-ben. A kampány során az önkormányzat egy StopApp nevű külön alkalmazást indított el, amely lehetővé tette a nők számára, hogy névtelenül jelentsék az utcai zaklatásokat. A vizsgálatban részt vevő nők azt is jelezték, hogy a fiatalok oktatásában nagyobb figyelmet kell fordítani erre a kérdésre – írja az Nltimes.

Nyitókép: Robin Utrecht – MTI

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szargentini már rá is küldte a 7-es cikkelyt Hollandiára, mert ott nem jó a nőknek se.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés