Ha látni akarod, mennyire szélsőjobbon van Magyarország, olvasd el Petry Zsolt interjúját a Magyar Nemzetben

2021. április 6. 17:45

Ágoston László
Facebook
A fasizmus nem az én értékítéletemet tükrözi, hanem a Wikipedia szócikke alapján ez a Magyarországon működő politikai rendszertípus hivatalos neve.

„Ha látni akarod, mennyire szélsőjobbon van Magyarország, olvasd el Petry Zsolt interjúját a Magyar Nemzetben. Nem azért, mert annyira kirívó lett volna – hanem mert annyira nem.

Bevándorlózott kicsit a 17 éve bevándorlóként élő egykori kapus, Nyugat-Európából üzente haza, hogy Európa morális mélységekbe süllyed, és finoman kifejezte, hogy nem ért egyet azzal, hogy egy futballista (Gulácsi) kifejezze a szolidaritását egy hátrányos helyzetű csoporttal.

Otthon ez az interjú nem, hogy nem botrányos, de kifejezetten visszafogott, már-már centrista. Erre Németországban elbocsátják érte, mert szégyent hozott vele a klubjára. Hát hogy van ez?

Véleményterror meg liberális médiatúlsúly?

Nem, csak a nézőpont más. Egyszerűen csak az, ami a szélsőjobb számára természetes, egy kulturált közegben abnormális. Ami az előbbiben fel sem tűnik, az utóbbiban kiakasztó.

Például itt, Angliában a miniszterelnök nem csak, hogy élő egyenes adásban válaszol az újságírói kérdésekre, de még meg is köszöni azokat, és keresztnevükön is szólítja az őt egyébként nem kímélő, sokszor keményen odakérdező riportereket.

Orbán meg éppen ma, hogy már 15 éve nem állt ki nyilvános vitára.

Előbbi otthon, utóbbi itt elképzelhetetlen. Ez már kulturális különbséggé vált, ami szomorú ugyan, de sajnos vitatkozni nehéz vele.

Csak csodálkozik egymásra ez a két világ: az emberi jogokat piedesztálra emelő nyugat, és a fasiszta diktatúrát építő Magyarország.*

Az egyetlen dolog, amit nem értek, az Petry Zsolt értékítélete. Ha ő már ennyire úgy nyilatkozik, hogy »mi, a nemzeti oldal képviselői« és ennyire »bevándorlásellenes«, ha ő ennyire támogatja azokat, akiket választott hazájában nem tartanak szalonképesnek – miért nem költözik haza?

Ha 17 év alatt nem sikerült felvennie magára a nyugati kultúrát, vajon nem pont olyan bevándorló ő maga is, mint akikre utalásokat tett?

Sajnálom, mert tisztában vagyok vele, hogy nem érezte a szavai súlyát. Hiszen ezeknél a szavaknál nagyságrendekkel durvábbakat fröccsent egy lovagkeresztes nagyság naponta a világra, vagy az irodalmi múzeum falai visszhangoznak még mételyesebb gondolatokat.

Petry pedig eleve nem a szavak embere, de legalábbis nem tapasztalt politikai nyilatkozó. Ő kapusként csinált karriert.

Talán éppen ezért is tudja milyen, amikor valaki öngólt lő. Főleg egy ki nem kényszerített helyzetben. A különleges csak az, hogy lesz egy tábor, aki még ezért is ünnepli majd.

-

*a fasizmus nem az én értékítéletemet tükrözi, hanem a Wikipedia szócikke alapján ez a Magyarországon működő politikai rendszertípus hivatalos neve

https://hu.wikipedia.org/wiki/Fasizmus

Az inkriminált interjú:

https://magyarnemzet.hu/.../dardai-magyar-segitoje-nem.../

Petry kirúgásának a híre:

https://telex.hu/.../04/06/petry-zsolt-hertha-bsc-elvalas

Fotó: Nemzeti Sport”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pajtás, itt nem a buzik megvédésről van szó, azokat nem bántja senki. Itt arról van szó, hogy a buzik mögé bújó liberálnácik terrorizálják az embereket.

Erre a cinizmusra csak azt tudom neked mondani, te Ágoston, hogy Anyád!

Nevezhetjük aminek akarod!
De a hitleri fasizmussal ellentéttel Magyarország külpolitikája a kölcsönös tisztelet elvén és gyakorlatán alapszik.
Az antiszemitizmussal és a rasszizmussal szemben nulla tolerancia van.
A munka alapú társadalom miért negatív? Mert Hitler is azt csinálta?
Illegális bevándorlás: Az EU Schengeni szerződésben vállaltuk, hogy megvédjük az EU határát. Tehát ha én mint magyar állampolgár vissza akarok utazni az EU-ba, akkor érvényes okmánnyal kell rendelkeznem. Különben nem engednek be.
Az LMBTQ...stb-ről: ez mindenkinek a magánügye. Az Ószövetségben is benne van, hogy házasságot férfi és nő köthet. Tehát minden más variáció kizárt! Mert azt a fogalmat több ezer éve lefoglalták.
De úgy tudom, hogy Magyarországon nincs tiltva az élettársi kapcsolat.
Az annál erősebb megerősítésre találjanak ki más fogalmat.
Szerintem az is szabad utat kap.

Melyik fasiszta államban működtek és indulhattak választáson ellenzéki pártok?

Valami féreg libsi. Pont ugyanolyan, mint a többi. Ember alatti ember.

Na, ez is antiszemita, ugyanis:
„A fasiszta mozgalom maga is aránytalanul zsidó mozgalom volt – tehát a zsidók arányaiban nagyobb részét alkották a pártnak, annak egész történetén keresztül, mint az olasz lakosság. 1938-ra a pártnak 10,215 felnőtt zsidó tagja volt.” (Amikor Olaszország teljes lakosságából körülbelül 47,000 volt zsidó.) „Mussolininek több zsidó munkatársa volt, így a kedvenc és legbefolyásosabb szeretője, Margherita Sarfatti. Róma főrabbija hivatalos áldásában részesítette Mussolinit, aki (olasz támaszponton) segítette a cionista haditengerészet kifejlesztését, mint a brit imperializmus elleni manővert.”
Forrás: Stanley G. Payne: A History of Fascism, 1914-1945, The University of Wisconsin Press, 1995, 240.old.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés