Rendkívüli támogatást kapott a 100 Tagú Cigányzenekar

2021. április 4. 11:16
A koronavírus járvány ideje alatt Niedermüller Péter, VII. kerületi ellenzéki polgármester elküldte a zenekart abból az épületből, ahol több mint egy évtizedig próbáltak és készültek az előadásokra.

 A 100 Tagú Cigányzenekar egyedi, magyar értéket képvisel, ezért az emberi erőforrások minisztere 30 millió forint rendkívüli támogatást adott a zenekar számára – áll az EMMI közleményében.

A Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar számos hazai és nemzetközi elismeréssel rendelkezik. 1985-ben alakult meg, immár 36. éve működik. Hagyományőrző előadásaikkal bejárták az egész világot és a magyar cigányzene utánozhatatlan művészetével ismertették meg a zenekedvelőket.

A koronavírus járvány ideje alatt a budapesti  VII. kerületi ellenzéki polgármester elküldte a zenekart abból az épületből, ahol több mint egy évtizedig próbáltak és készültek az előadásokra. Ezt követően Prof. Dr. Kásler Miklós elrendelte, hogy a zenekar számára egy méltó és végleges helyszínt biztosítson a kultúráért felelős államtitkárság. Ennek az épületnek a keresése zajlik jelenleg. Tovább nehezíti a zenekar helyzetét, hogy a járvány miatt a tavalyi évben kevés koncert megtartására volt lehetőségük.

(MTI-OS)

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azon a koncertjükön voltam, amin Ökrös Oszkárra emlékeztek.
Minden támogatást megérdemelnek!!!!!

Valszeg utána kezdtek keresni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés