Az oltás a húsvéti ünnepek alatt is folytatódik – legfrissebb híreink a hazai járványhelyzetről!

2021. április 3. 9:29
Már 2 millió 236 ezer honfitársunk már megkapta a vakcinát, 8637-re nőtt az új fertőzöttek száma, elhunyt 242 többségében idős, krónikus beteg.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma jelenleg 2 235 731 fő, közülük 891 002 fő már a második oltását is megkapta.

A brit vírusmutáns továbbra is nagyon gyorsan terjed, ezért kérjük, hogy a húsvéti ünnepek alatt is tartsák be az óvintézkedéseket!

– hívja fel a figyelmet szombaton a koronavirus.gov.hu kormányzati oldal. A portál szombaton közölte: 8637 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 679 413 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 242 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 21 504 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 415 601 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 242 308 főre emelkedett. 11 383 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1437-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban, az eddig regisztrált 65 év felettiek 83%-a már megkapta az oltást.

Az oltás a húsvéti ünnepek alatt is folytatódik.

A kórházi oltópontok fogadják a háziorvosok által szervezett oltandókat, és azok a háziorvosok, akik az ünnepek alatt is oltanak, kiegészítő díjazásra jogosultak. Mától Budapesten a háziorvosi rendelők és a kórházi oltópontok mellett már a szakrendelőket is bevonják az oltásba, hogy a húsvéti ünnepek alatt is minél többen megkaphassák a vakcinát. A kijelölt 18 szakrendelőben szombaton és vasárnap a fővárosi háziorvosok által szervezett regisztráltakat oltják. A kórházi oltópontokon pedig ma is tart a már korábban regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok soron kívüli oltása.

Címlapkép: MTI/Vajda János

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Köszönet mindenkinek az áldozatos munkájáért, aki részt vesz az ápolásban, oltásban, logisztikában, szervezésben......mindenben, ami ehhez a hatalmas munkához kell.

A radioban hallottam egy külföldi elemzést, ami szerint kb 22%.

Áldott húsvétot a Családodnak, Neked és mindenkinek!
Vigyázzatok egymásra és magatokra!
Mi is így teszünk, mert még nem kaptunk oltást.

A Kossuth rádióban kívánság kosár című műsor megy. Az egészségügyben dolgozóknak lehet köszönetet mondani és dalt küldeni.
Némely dal egészen más értelmet kap a vírus árnyékában. Helyenként megborzong az ember....

"mindenesetre a Nyugatit garantálják hiba esetén akár karpótlást is kapsz míg a Keletinél nem"

A termékért mindig a gyártó felel. A gyártó felel az élelmiszerekért , az autók, az elektromos berendezések minőségéért, és ez így van a gyógyszerek és vakcinák esetében is. Kivéve a gyors tempóban kifejlesztett koronávírus ellenes vakcinákért. Ezeknél a vakcináknál a gyors fejlesztés és tesztelés miatt a nyugati vakcinagyártók nem vállaltak semmiféle garanciát. De hogy mégis a szükséghelyzett miatt rendelkezésre állhassanak a vakcinák, ezt a gyártók helyett átvállalták az EU és tagállamai, így a nyugati vakcina gyártók el is kezdték a gyártásukat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés