Nem emlékszik tettére a férfi, aki arcon szúrta egy betegtársát a COVID-osztályon

2021. március 16. 15:40
A férfit letartóztatták, minősített emberölési kísérlettel gyanúsítják.

Mint beszámoltunk róla, a VI. kerületi kórházban egy sebészeti ollóval többször arcon és mellkason szúrt egy másik beteget egy COVID-osztályon ápolt férfi 2021. március 13-án 17 óra körül. A férfi kirohant az osztályról, a biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de őt is megsebezte a kezén. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei a kórház udvarán elfogták a 37 éves, kínai állampolgárságú támadót.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére azt közölte, hogy a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki a kényszerintézkedés helyszínéül. Elmondta azt is, hogy a férfi nem tett részletes vallomást az ülésen, és azt mondta, hogy nem emlékszik a történtekre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a férfit gyanúsítottként hallgatta ki védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a férfit.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI/Balázs Attila

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés