Biden több mint négyszázezer forintnak megfelelő összeget adna az amerikaiak többségének

2021. január 16. 13:29

Fekete-Győr András
Facebook
A mi javaslatunkban van egy plusz csavar is: a pénz annak járna, aki hajlandó beadatnia magának a védőoltást.

„Több mint négyszázezer forintnak megfelelő összeget adna az amerikai kormány a legtöbb állampolgárnak

Joe Biden tervei alapján egy 1,9 billió dolláros gazdaságösztönző csomag részeként. A javaslat célja, hogy a fogyasztáson keresztül felprögesse az amerikai gazdaságot, és közvetlen segítséget nyújtson azoknak a családoknak, akik munkájuk elvesztése miatt nehéz helyzetbe kerültek.

A javaslat hatalmas népszerűségnek örvend, sőt, még az ilyen ötletektől irtózó republikánusok is támogatni fogják. Pontosan azért, mert a koronavírus megjelenése különbözik minden korábbi válságtól: a súlyos gazdasági visszaesést nem a gazdaság hibás szerkezete, hanem a hihetetlen mértékben globalizált világot elérő, rendkívül gyorsan terjedő vírus okozta. Radikálisan új helyzetbe kerültünk, amit nem kezelhetünk ugyanúgy, mint például a 2008-as világválságot. Ebben a helyzetben bátorságra és innovációra van szükség. Méghozzá gyorsan.

A Momentum Mozgalom a Bidenéhez logikájában nagyon hasonló javaslattal állt elő: azzal, hogy fejenként százezer forinttal enyhítsük a szociális válságot, és a fogyasztás ösztönzésével állítsuk talpra a magyar gazdaságot. A gazdaság talpraállítása ugyanis nagyban függ attól, hogy a kereslet mennyire erősödik vissza a válság előtti szintre – ez pedig nem fog magától megtörténni. A százezer forintos javaslatunk erre is megoldást kínál: olyan löketet ad, ami kihúzhatja az országot a válságból. Ráadásul a tétlenség is súlyos pénzekbe kerül: minden egyes nappal, héttel, hónappal egyre több és több vállalkozás dől be, egyre többen veszítik el a megélhetésüket, egyre többen kerülnek a kilátástalanság szélére. Lassan egy éve szinte teljesen leállt az ország, de valódi állami segítséget azóta is csak a fideszes vállalkozók kaptak.

A mi javaslatunkban van egy plusz csavar is: a pénz annak járna, aki hajlandó beadatnia magának a védőoltást, ezzel védve nem csak saját magát, de a teljes magyar társadalmat is a vírustól. Ugyanis minél később érjük el a nyájimmunitást, azaz a 60-70%-os átoltottsági arányt, annál többen halnak meg – a jelenlegi számok alapján havonta háromezren.

Mentsünk meg minél több életet, és állítsuk talpra a gazdaságot. Adjunk százezer forintot mindenkinek, aki beoltatja magát!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 127 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A mi gazdaságunkat nem a fogyasztáson keresztül lehet felpörgetni.

Ezeket az elmeroggyantakat látva lassan visszasírom Horn Gyulát meg Pető Ivánt...

És ez most nem vicc.

Ja, és ugyanezek "krumpliznak" bőszen... 400 ezer forint az mennyi ingyenkrumpli is?

Fegyőr nyöszörög, mert Puzsér az idevágó cikkének érveivel már rég bedöngölte a földbe. Avagy: Fegyőr az osztogatós Fegyenc csődbe vivő útján.

"Biden több mint négyszázezer forintnak megfelelő összeget adna az amerikaiak többségének"

Mert komplett idióta.

Fegyőr kinek a pénzéből adna?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés