HA VALAKI, HÁT JUSZT LACI TUDHATNÁ, MI AZ A REZSIM. CSAK MÁR ROSSZUL EMLÉKSZIK...

2021. január 14. 7:35

Rákay Philip
Facebook
Juszt pár napja Szijjártó Péter külügyminisztert gyalázta, a tőle megszokott, infernális stílusban.

„Akad még valaki e hazában, aki emlékszik Juszt László egykori műsoraira? Az mondjuk kétségtelen, hogy nehéz őt feledni. Legyünk ma elegánsak: karakteres arca van...

Az idősebbek sajnos pontosan tudják, kiről beszélek, a fiatalabbaknak csak annyit, hogy jóval a rendszerváltoztatás előtti időszakban, még a 70-es években kezdett televíziózni Juszt, amihez talán lehetett némi köze annak is, hogy apja a Kádár-rezsim egyik miniszterhelyettese volt, amolyan megbízható elvtárs. A fiacskája is az lett...

Kacskaringós életpályáját ezúttal nem részletezném, mentálhigiénés okokból – ráadásul zseniálisan megtette ezt helyettem jópár hete a kontra.hu kiváló csapata. Maradjunk annyiban, hogy az egykori »sztártévés« ma a XIII. kerületi kábeltelevízió világmegváltó, véleményvezéri csapatát erősíti.

Mindeközben Juszt – állítólagos mellőzöttségéből fakadó – sértettségét kicsit sem palástolva, Facebook-oldalán is keményen nyomja a szélsőbalos, liberálkomcsi igét.

Juszt pár napja Szijjártó Péter külügyminisztert gyalázta, a tőle megszokott, infernális stílusban. Azt az embert, aki évek óta, napi 16 órában dolgozik a hazájáért, s aki – szakítva a Jusztnak oly kedves, ballib külügyérek elvtelen, külföldi dörgölőzésének ótvaros hagyományával – végre nem a behódolás, a nemzeti önfeladás politikáját képviseli, hanem Magyarország primer érdekeit. A Juszt-félék szerint persze ez maga a borzalom...

Juszt – Facebook-oldalának névjegyében – ezzel a rendkívül erős, magát médiamártíri szerepbe burkoló mondattal indít: »A rezsim a kamerát és a mikrofont kiütötte a kezemből«.

Nem, Laci! Rosszul emlékszel! Tudod mi volt rezsim, a szó politikai értelmében, ahogy persze te is használod? Az a nyálkás, undorító, lábszagú Kádár-rendszer, amely a te kezedbe is mikrofont nyomott, amelynek segítségével – elvtársaid pátyolgatásától övezve, a komcsi akolmelegben – évtizedekig azt gondolhattad magadról, hogy bármikor, bármit megtehetsz.

Ehhez képest – szerencsére – valóban másféle világ van, Laci. Nincs már elnyomó hatalmi rendszer, demokrácia van.

Tudod, ez abból is kristálytisztán kiviláglik, hogy a Facebook-oldaladon, vagy akár a kerületi kábeltévé epeömlő parádéjában annyi baromságot beszélhetsz Orbán »rezsimjéről« szabadon, amennyit csak akarsz...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Beszéljünk az eredeti témáról, Juszt Lászlóról? Szerinted miért nem tart igény Juszt Lászlóra az ATV, az RTL, a HetiTV, miért csak egy kerületi tv kamerája előtt foglalhat helyet? A rezsim még az ellenzéki tévéknek is megszabja, kiket alkalmazzanak? Juszt ugyanolyan színvonaltalan kötözködő, mint Vágó István, ami nem csoda, ugyanannak a rendszernek a termékei. De ne mondd, hogy Szíjjártót kihagyom ebből, szegénységi bizonyítvány, hogy az elfuserált megmondók nem a külpolitikával vitatkoznak, hanem személyes dolgokba kötnek bele. A yachton készült fotó és a helikopter használat az ellenzéki tábor hergelésére való, hogy meglegyen a naponta csócsálható kormányellenes táplálékuk. A Kádár rendszer minisztereiről pedig semmit nem lehetett tudni, róluk nem volt ajánlatos titokban fotót készíteni, majd azt nyilvánosságra hozni. Ennyit a hatásvadász felvetésedről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés