A harmadik kalapból várhatja a sorsolást a válogatott a 2022-es VB-re

2020. november 28. 7:37
A magyar labdarúgó válogatott a harmadik kalapba került a 2022-es világbajnokság selejtezőjét megelőzen.

A FIFA pénteken közzétett új világranglistájának eredményével együtt az is eldőlt, melyik európai válogatott hanyadik kalapból várhatja a 2022-es világbajnokság selejtezőjét. A magyar válogatott fellépett a 40. helyre, mellyel a harmadik kalapból várhatja a december 7-i sorsolást. Annyit már biztosan lehet tudni, hogy a válogatott nem játszhat a selejtező során Oroszországgal, Írországgal, Csehországgal, Norvégiával, Észak-Írországgal, Izlanddal, Skóciával, Görögországgal és Finnországgal, ugyanis ők is a harmadik kalapban találhatóak. Összehasonlításképpen ugyanakkor a 2021-re halasztott 2020-as EB-selejtezőt Magyarország a negyedik kalapból várta.

A december 7-i zürichi sorsoláson az 55 európai válogatott tíz csoportba lesz osztva (avagy öt darab öt- és öt darab hatfős csoportba), melyek csoportgyőztesei, illetve pótselejtezős ágon bejutói részt vehetnek a 2022-es katari világtornán. A pótselejtező rendszere alapján a 10 csoportmásodik, illetve a Nemzetek Ligája alapján kialakuló rangsor két legjobb válogatottja fog megvívni egymással, mely fordulónak három legjobbja szintén kijut a világeseményre. A pótselejtező három ágon fog zajlani, mindegyikben négy-négy csapat részvételével, elődöntő-döntő rendszerben 2022 márciusában.

A 32 csapatos katari világbajnokság 2022. november 21. és december 18. között kerül megrendezésre.

A 2022-es világbajnokság selejtezőinek kalapbeosztása:

1. KALAP: Belgium, Franciaország, Anglia, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Horvátország, Dánia, Németország, Hollandia

2. KALAP: Svájc, Wales, Lengyelország, Svédország, Ausztria, Ukrajna, Szerbia, Törökország, Szlovákia, Románia

3. KALAP: Oroszország, MAGYARORSZÁG, Írország, Csehország, Norvégia, Észak-Írország, Izland, Skócia, Görögország, Finnország

4. KALAP: Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Montenegró, Észak-Macedónia, Albánia, Bulgária, Izrael, Fehéroroszország, Grúzia, Luxemburg

5. KALAP: Örményország, Ciprus, Feröer, Azerbajdzsán, Észtország, Koszovó, Kazahsztán, Litvánia, Lettország, Andorra

6. KALAP: Málta, Moldova, Liechtenstein, Gibraltár, San Marino

 

Fotó: A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország – Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén a Puskás Arénában 2020. november 12-én. A csapat 2-1-re győzött, ezzel története során negyedszer jutott ki az Európa-bajnokságra, melyből a legutóbbi és a következő a harmadik és a negyedik. Elöl Sigér Dávid, Szalai Ádám és a gólszerző Szoboszlai Dominik (balról jobbra). (MTI/ Illyés Tibor)

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én az 1. és 2. kalapból de főleg a 2.-ból olyan csapatot szeretnék, aki előttünk áll a NL playoff rangsorban. Ugyanis ha ezek megelőznek minket az első két helyen, cserében ugrunk egyet előre a playoff helyeken. Vagyis 1. kalap, ha nehéz csapat az olasz-belga-francia-spanyol kvartett valamelyikét, a 2.-ból a walesi, cseh, osztrák hármasból valakit. Feltételezve, hogy az A kalaposok megszerzik az első két hely egyikét, a 2. kalapból lenne inkább jelentősége egy NL-rájátszásban is érdekelt csapatnak, mivel ha egy a mi csoportunkból előz, már csak egy másiknak kell az megszereznie a legalább a 2. helyet, és akkor mi is ott vagyunk a playoffban. Mellesleg egy ilyen csoportban a kezünkben van a 4. kalapos csapat akadályozásának lehetősége is.

Válaszok:
lynx | 2020. november 28. 10:51

Az is lehet, csak felhívtam erre az opcióra a figyelmet. Amúgy a kettő összefügghet, hiszen ha az A kallpos NL-csapatok a VB sel. csoportból kvalifikálnak, Ausztria és Wales biztos rájátszás résztvevő, ha csoport utolsóként végeznek, akkor is, ezért talán megelőzni is könnyebb lehet őket.

A 2. kalaposok közt van verhető. Erre kell koncentrálni.

Mindegy.
Ki fogunk jutni, mert ezek a fiúk ki akarnak jutni, mert Rossi is itt van, mert jók vagyunk!
Hajrá Magyarország!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés