Országos tiszti főorvos: Változik a járványgörbe, kevesebb pozitív esetet regisztráltak

2020. november 25. 13:14
Müller Cecília elmondta, a 47. héten az előző héthez képest Zala megyében nőtt leginkább a koronavírusos esetek száma, mintegy 86 százalékkal.

Az elmúlt heti adatokat tekintve az látható, hogy változik a járványgörbe, az azt megelőző hetihez képest kevesebb pozitív esetet regisztráltak – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília elmondta: a 46. héthez képest a 47. héten 7 százalékkal kevesebb pozitív esetet regisztráltak, ez 2177 embert jelent. Életkor szerinti megoszlásuk az előző héthez hasonló volt. A legérintettebb korosztályt a 40-49 évesek jelentik, az ő arányuk 23 százalék. A 65 év felettiek aránya 16 százalék, míg a 15 év alatti korosztály aránya 4,1 százalék volt.

A tisztifőorvos azt is elmondta, hogy a 47. héten az előző héthez képest Zala megyében nőtt leginkább a koronavírusos esetek száma, mintegy 86 százalékkal. Fejér megyében 71 százalékkal, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 54 százalékkal nőtt az új esetek száma az előző héthez képest. Vas, Komárom-Esztergom és Békés megyében gyakorlatilag nem változott az új esetek száma. Nógrád megyében 55 százalékkal, Győr-Moson-Sopronban pedig 44 százalékkal csökkent az újonnan regisztrált fertőzöttek száma az előző héthez képest – ismertette Müller Cecília.

(MTI)

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szegénykém, már megint csalódnod kell, nem tapsikolhatsz a dühöngő járványnak, hullahegyeknek, bedőlő gazdaságnak. Erre vártok hónapok óta Ferenc testvérrel, és ez az átkozott nép minden hiteltelenítési kísérlet ellenére vigyáz magára, nem teszi meg nektek azt a kormányváltó szívességet, hogy magára húzza járványt.

Szóval picsogjál tovább, ha neked úgy tetszik.

Mutass egyetlen országot, amely relatíve jó mutatókkal rendelkezik ebben a helyzetben! Nem tudtok, és csak a szátok jár, mert kényelmes helyzetben vagytok. Van két egymás ellen ható tényező és amíg a kormány az optimumot keresi, ti boldogan válogattok, hogy éppen melyikbe kössetek bele. Egyéb dolgotok sincs, mint szurkolni a minél rosszabbért - na, ezért vagytok szemétládák.

Te szerencsétlen! Melyik állami vezető mindenható annyira, hogy náluk nyoma sincs a vírusnak és következményeinek? Majd ha tudsz ilyent mutatni, akkor beszélj. Ti tényleg annyira hülyének néztek másokat, hogy amíg más országok különböző mértékben viselik a járványt és következményeit, addig a magyar kormánynál nulla fertőzés, nulla gazdasági következmény szintjén húzzátok meg a határt?

Ezt csak a ti szinteteken álló primitíveknek tudjátok beadni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés