Nyílt levélben kér pénzt Jourováéktól Karácsony és Márki-Zay

2020. október 6. 15:41
Az ellenzéki polgármesterek által aláírt levél szerint a magyar kormánnyal ellentétben ők képesek megfelelni a jogállamisági feltételeknek, ezért az uniós helyreállítási pénzek legalább felét nekik kellene felhasználniuk.

Összesen tíz város, többek között Szombathely, Hódmezővásárhely és Szentendre polgármestere írta alá azt a nyílt levelet, ami kedd délután jelent meg Karácsony Gergely budapesti főpolgármester Facebook-oldalán. A Katarina Barley EP-alelnöknek és Věra Jourová EB-alelnöknek címzett nyílt levélben a városvezetők arra kérik az európai politikusokat, hogy fontolják meg az uniós pénzek önkormányzatokon keresztül történő elosztását, amit már jó ideje hallani a magyar ellenzék részéről.

A nyílt levél elején az aláírók kitérnek arra, hogy Katarina Barley és Věra Jourová az elmúlt időszakben a kormány „Európa-ellenes propagandagépezetének” célkeresztjébe kerültek nemrégiben tett nyilatkozataik miatt. Karácsonyék szerint elengedhetetlen, hogy az uniós tisztségviselők a magyar kormánnyal kapcsolatos nyilatkozataikban különbséget tegyenek Magyarország és a magyar kormány között.

Ha megsértik az európai normákat, azt a magyar kormány teszi, nem Magyarország

– áll a levélben. A levél szerzői szerint a magyar emberek legfeljebb a csalások miatti szégyenben osztozhatnak a magyar kormánnyal, a felelősségben semmiképpen. 

A polgármesterek világossá teszik: támogatják a jogállamisági kritériumok kivételezés nélküli számonkérését a tagállamokon, és adott esetben a szankcionálást sem ellenzik. Azzal viszont nem értenek egyet, hogy a magyar emberek hátrányt szenvedjenek a magyar kormány ellen hozott szankcióknak köszönhetően. „Erre ad lehetőséget, ha a támogatásokat az önkormányzatokon keresztül juttatjuk el a magyar emberekhez” – javasolják Karácsonyék. 

Érvelésük szerint

az önkormányzatok a kormánnyal ellentétben képesek megfelelni a jogállamisági kritériumoknak,

hiszen azok megfelelnek az önkormányzatiság olyan alapelveinek, mint a korrupcióellenesség és az átláthatóság. Rámutatnak: a kezdeményezés a visegrádi országok – ellenzéki vezetésű – fővárosaitól származik, de ma már túlnőtt ezeken a kereteken, „összeurópai mozgalom” lett belőle. 

Az anyagiakra térve Karácsonyék kijeletik: azt szeretnék, ha a koronavírus elleni uniós mentőcsomag Magyarországra szánt részének legalább a felét az önkormányzatokon keresztül használhassa fel az ország. A levelet aláíró városvezetők szerint ugyanis az Orbán-kormány válság idején megsarcolja az önkormányzatokat, nem pedig segíti őket, ráadásul a hétéves költségvetési ciklus kialakításában sem vehetnek részt. A polgármesterek szerint ez demokratikus deficitet és megvalósíthatósági kockázatokat is jelent, amellett pedig „sérti az Európai Unió jogát, amely előírja a partnerségi elv alkalmazását a tervezési folyamatokban”.

A nyitóképen: Karácsony Gergely. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 303 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hazaárulók! Mind a heten!

Meg Karácsony rendeleti kormányzása...

Ellenzéki kezébe közpénzt adni nagy felelőtlenség. Még a buszjegy árát is ellopják!

Miért, hát nem? Clinton is a Klubrádiót hallgatta, azóta is mind képben van a magyar médiában elhangzott dolgokkal...

Pont ez a cél, fel kell tölteni az ellenzéki kasszát a választásokra...

Felhaborodtam! Meg Gergő olafozik, vádaskodik, mikor a nagy része az olaj megállapításának a ballib kormányzás alatt történt. Az érdekel, hogy ezek után Gergő hogyan ül le a kormánnyal tárgyalni bármilyen kérdésről?

Én is megfelelek a jogállami normáknak! És átlátható is vagyok, van róla
fénykép a keszthelyi kórház képalkotó osztályán!

Kérek pénzt én is!

Ha már a jogokról beszél: a több, mint ötven idősotthonos elhunytnak joga volt még élni, de Gergő keresztbe tett nekik. Csökkentette az ápolói létszámot és nem volt jelen orvos hosszú ideig.

Sokan lettek a városházán és nem jut mindenkinek 100 millió/ év

Kis-Karácsony épp most sértette meg pl. a sajtószabadságot...Jourova már nem szalonképes, úgyhogy rossz helyre fordultak a könyöradományért. "A" jogállami normák vonalán amúgy Magyarország offenzívában van: épp más országok nem tartják be a jogállami normákat. És: Kis-Karácsonyék szövegének alaphibája ismét az, hogy "a" normákat" nem ők állapítják meg, hanem a liberális értékrend MELLETT a zsidó-keresztény és görög-római hagyomány is érvényes. Attól, hogy a magyar balliberálisok ezt folyamatosan zárójelbe teszik, attól az még érvényes.

Ó, nincs azzal gond, a Norvég civil alapnál is megoldották, hogy átnyúljanak a kormány feje felett, és pofára oszthassák ki a pénzt...

Tisztelt Alelnök Asszonyok!
Mi, alulírottak kérjük Önöket, az Európai Unió ne csak a kommunikációjában, de tetteiben is érvényesítse a magától értetődőt, miszerint mi alulírottak minden tekintetben magasabb fokú legitimáltsággal, jogállamisággal rendelkezünk, mint Magyarország kormánya.
Ezért a pénzeiket HOZZÁNK KÉRJÜK POSTAFORDULTÁVAL
EL-JUT-TAT-NI. Az SZFE-t soron kívül, még postafordulta előtt kérjük utalni.
Soros György,
a CEU,
az Európai Parlament,
az Európai Bizottság
az Európai Bíróság,
+ Soros-NGO-k
+
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere
Nyirati Klára, Baja polgármestere
Nemény András, Szombathely polgármestere
Csőzik László, Érd polgármestere
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere
Péterffy Attila, Pécs polgármestere
Hegedűs Péter, Balmazújváros polgármestere
Lengyel Róbert, Siófok polgármestere
Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere
Wittinghof Tamás, Budaörs polgármestere

Ejnye, most lett megvilágítva.
A liberalizmus, az Földön kívüli, Sorossal az élen.
Legitim, illegitim, ily badarságok..., JOG-ÁL-LAM, sőt, JO-GÁLL-AM

Ez a bárgyú-jóságos fejű Karácsony a 100-as skála legelviselhetőbb arca, a bal-lib-zöld mocskosok csak rosszabbak.
Ha ezek megnyernék 2022-őt, itt már 2023-24-ben a pokol fog elszabadulni.
De abban Karácsonyéknál nem lesz köszönet.
Szólva lett, fiúk-lányok.
Ez után "Reklamáció ohne"...

Kell a lé a sok tanácsadónak, kiéhezett balliberális vállalkozónak, tolvajnak, a kispesti maffiának. Mert ugye a közvetlen forrásokat ez a csapat lopná el.

Most hallottam a rádióban, hogy a Lánchíd pályázatra a Strabag is bejelentkezett. Geri, Kuncét is ki kellene nevezned tanácsadónak, Ő tudja, hogy kell az osztrákokkal seftelni.

22-ben létkérdés a normálisan gondolkodó, pártoktól függetlenül a haza, a nemzet, a családok jövőjét elsőrendűnek tekintő emberek mozgósítása, az idegen érdekeket kiszolgáló balliberális rablóbanda eltakarítása.

Már tízen vannak.
A demokrácia soha nem volt erősségük.

Kilépett belőlük. Ezek szerint komolyan is gondolta.

2002-2010 időszakában a szocialisták és liberálisok osztották az uniós támogatásokat, több ezer milliárd értékben, de nem sok minden látszik meg belőle.
Emlékezzetek Lampert Mónika által megfogalmazottakra a 2006. évi önkormányzati választás utáni kijelentésére: ,,Higgyétek el, hogy tudjuk a dolgunkat. Én olyan javaslatot fogok a frakciókkal való egyeztetés után a kormány elé terjeszteni, ami a kormánypárti politikusoknak és a szocialista politikusoknak erős lehetőséget és mandátumot ad a regionális területfejlesztési tanácsban. (Nyugodtan megtapsolhatod, taps, köszönöm.) Bízzatok bennem, tisztességes javaslatot teszünk le az asztalra és fogunk erről egyeztetni frakció-keretben is, ha kell, választmány-keretben is. Gábor, fölajánlom, hogy a választmány-keretben is tudunk erről egyeztetni, és olyan módosítás lesz, ami áthúzza azt az újságokban címlapon megjelent állítást, hogy majd innentől megnézhetjük magunkat, mert a Fidesz fogja osztani a pénzt.,,
Aztán jól el is adósították az önkormányzatokat.

Ha a polgármesterekre lenne bízva, kb úgy történne, ahogy a 4-es Metró beruházás történt.
Igaz akkor nem a magyar cégek kapnák, hanem a külföldiek és akkor a német szocialisták is tapsikolnának.

Budapestnek pedig egy forint uniós támogatás sem járna, mert az elmúlt 70 évben a fejlesztések nagyobb hányadát Budapest kapta.
A jövőben az uniós támogatásokat a vidéki falvaknak kellene juttatni, az ott élő és tevékenykedő vállalkozásoknak, illetve akik vidéken termelő üzemeket hoznak létre.

,,Az európai értékek nem eladók ezt a közös üzenetet fogalmazta meg az Európai Parlament négy legbefolyásosabb frakciójának a vezetője egy, az Európai Tanácsnak és az Európai Bizottságnak címzett közös nyílt levélben, melyben a támogatások közvetlen kifizetésének a lehetőségét is felvetik.,,

A négy személy Manfred Weber néppárti, Iratxe Garcia Perez szociáldemokrata, Dacian Ciolos liberális-centrista és Philippe Lamberts zöldpárti frakcióvezető.

Na ja! Manfred Weber a bukott jelölt hátulról támad.

https://hu.euronews.com/2020/1..

A Fidesz a maga részéről már lerendezte Borkait, a választás megnyerése után leváltotta. Viszont a kurvázós budaörsi Wittinghof, az évi százmillió megkeresésének szakértője Lackner, és a saját polgármesterénél is több kenőpénzre igényt tartó Kránitz még a helyén van.

Mikor kapott Budapest ilyen elismerést a Demszky érában?

,,Budapest nyerte meg a European Best Destinations idei szavazását, amelyen Európa legjobb úticéljait keresték. Tizedik alkalommal rendezték meg a versenyt, idén több mint félmillióan voksoltak a városokra.

A weboldalon elsősorban Budapest gazdag építészeti és történelmi örökségét hangsúlyozzák, de kiemelik a főváros gasztronomóiai és kulturális kínálatát, valamint a termálfürdőket is.

Budapestet a világ egyik legszebb és legbiztonságosabb városának nevezik, amely Párizs eleganciáját, Bécs építészeti hagyományait, Porto varázsát és Stockholm laza életstílusát ötvözi.

A második legjobb európai úticélnak a portugáliai Bragát választották a szavazók, a harmadik pedig az olaszországi Monte Isola lett
https://www.szeretlekmagyarors..

Tarthatunk még országos választásokat, vagy az elvtársak egymás között levajazzák a zsét?

A felújításokat, a rendbetételt nekik köszönhetjük.

Még te nem is éltél akkor amikor én hosszabb-rövidebb időt Budapesten töltöttem. Az iskoláim egy részét is Budapesten végzetem. A rokonságom fele Budapesten él.
A cégtől pedig negyedévente jártam fel és olyan személyekkel kerültem személyes kapcsolatba, akik te legfeljebb a TV láttad.

Ha Budapesten is laksz, te legfeljebb egy aszfaltproli lehetsz.

Na erre nincs válasza János bácsinak, ugye?

Éppen tisztulási józanodásban van, nem akarták zavarni, mert ilyenkor kiszámíthatatlanná válik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés