Íme, a szerencsi ellenzéki jelölt antiszemita megjegyzései

2020. augusztus 19. 15:25
Budapestet Judapestnek, az izraeli turistákat „tetűcsúzdásoknak” nevezi.

Bíró László, jobbikos politikus, az ellenzék szerencsi időközi választáson indított jelöltje, korábban rasszista, antiszemita megjegyzéseket tett a Facebookon – írja a Magyar Nemzet.

A politikus egy már nem elérhető bejegyzése alatti kommentszekcióban éles vita alakult ki a migráció kapcsán. Itt osztotta meg a véleményét Bíró, amely így hangzik: „A hazai wellness szálók vendégeit látom. Itt Tarcalon van egy 4 és egy lölő féle 5 csillagos szálloda. Tele lengyellel, orosszal, izraelivel!

A kutyám majd megveszik amikor a tetűcsúzdások elmennek a házelőtt!

Ide nem az átlag Magyar ember jár! Ne beszélj már félre! Dolgoznak barátaim szállodaiparban. Elmondják mi a helyzet!”

A „tetűcsúszda” (Bíró hibásan „tetűcsúzdaként” használta) kifejezés feltehetően a zsidóság egyes irányzatai által viselt halántékfürtre, pajeszra utal. A Magyar Nemzet szerint a jobbikos politikus a lengyel, orosz és izraeli haszid zsidó vendégekre, vallási turistákra utalt, akik a szerencsi és környékbeli szállodák vendégei.

Egy másik alkalommal egy a kuruc.info-n (azonos címen) megjelent írást osztott meg, amely a második világháborút lezáró fegyverszünet aláírásáról szól. „Tetszik, nem tetszik, a nemzetiszocialisták hatalomra kerülése után Németországban rend és gazdasági-politikai stabilitás lett. Egy választási cikluson belül megszűnt a munkanélküliség, kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufemizált kozmopolita rablás kifizetését a győztes antant-országok számára, bebizonyították, hogy egy ország gazdasága a »szent« bankáruralom nélkül is csodálatosan működhet, sőt, csak így működhet egészségesen, korai jóléti államot teremtettek Európa közepén, tehát vállalhatatlanná váltak az akkori politikai korrektek számára. A kozmopolita-cionista körök már ekkor elhatározták Adolf Hitler rezsimjének megsemmisítését” – áll a nyíltan Hitlert és a Harmadik Birodalmat dicsérő írásban.

„zsidó uzsora-banktőke” szókapcsolatból, valamint a „kozmopolita-cionista körök már ekkor elhatározták Adolf Hitler rezsimjének megsemmisítését” kijelentésből pedig következtethetünk a szerző zsidóságról kialakult véleményére, amelyet Bíró a profilján való megosztásra is érdemesnek talált.

Egy másik megosztása alatt egy kommentelővel keveredett vitába a Jobbik ideológiájának megváltozását illetően. A hozzászóló a párt zuglói csoportjának elpártolásáról írt, amelyre Bíró így reagált: „Persze a Szent Koronára letett eskü meg smafu. Mifelénk 2 új alapszervezet is alakult, nagyjából 20 fővel.

Engem ez jobban érdekel, mint judapest.”

Az antiszemita megjegyzések mellett Bírónak a jelenleg őt támogató DK-ról és MSZP-ről is más véleménye volt régebben. Egy már említett bejegyzése alatt, a korábbiakhoz hasonlóan egy kommentben így fogalmazott: „A bűnözőket be kell csukni! Legyen az szemkilövető, vagy pénzért állampolgárságot és hazát áruló! A kulcs az ember! Ebben egyetérünk! A mieink nem rohantak lengőajtónak, nem fetrengtek a földön.”

A szemkilövető jelzőt Gyurcsány Ferencre, az egyébként mögötte felsorakozó DK elnökére értette, a lengőajtónak rohanás pedig az MSZP-s Kunhalmi Ágnes MTVA székházában bemutatott „performanszára” értendő. Jelenleg az ő támogatottságukat is élvezi.

 

Az ellenzék a múlt csütörtökön kötött megállapodást, amelynek értelmében a Borsod megyei 6-os választókerületben a jobbikos Bíró Lászlót egységesen támogatják a fideszes Koncz Ferenc tragikus halála miatt kiírt októberi időközi választáson. A Fidesz a motorbalesetben elhunyt országgyűlési képviselő lányát, Koncz Zsófiát fogja indítani.

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egybesült ellenzéknek vagy nincs szerencséje, vagy ennyi silány az alapanyag, amiből válogathatnak. Mindenesetre ez a fickó is kész főnyeremény.

Persze a Jobbik azóta már megváltozott, mint az közismert.

Ez a közös ellenzéki jelölt két lábon járó politikai önellentmondás. Röviden és stílusosan kifejezve: szélsőjobboldali bal-szerencsi...Ottani szavazó, óvakodj e hústorony politikai törpétől!

Kemény...

Még mindig nem látom a témát pl. a hvg címlapján. Pedig ugye normál esetben egy szemöldökrezdülésben is meglátják az antiszemitizmust.
Kiváncsian várjuk persze a Bírót jelölő DK, MSZP, Momentum, LMP, Párbeszéd stb. reagálását is!

Ez a pasi kőbunkó. Helyesírás zéró. Méltatlan vitákba megy bele a
kommentfalon. Teljesen el van tájolva mi az, amit képviselnie kellene
erkölcsi és kultúrális értelemben egyaránt.

Ebből Kocsis Máté az egyetlen politikus, parlamenti képviselő.

Akkor kezdheted sorolni a judapestes/tetűcsúzdás szövegeit!
Egy-kettő!

Azt már hozzá se kell tenni, hogy NEM a Fidesz csinál évtizedek óta sportot az antiszemitázasból - hanem az a DK-MSZP-stb., amelyik most Birót indítja a parlamenti választáson.

Az kemény: google-ba beütve egyetlen egy ballib platform hozza le a hírt (atv.hu).

Mindenhol máshol teljes hírzárlat, mély kuss.

Talán majd kezd erjedni a dolog: a Mazsihisz és Setét Jenő tiltkozik, de gondolom a ballibeknek MOST ez sem érdekes...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés