El tudom képzelni a 7-800 forintot, hiszen a parkolási díjat a mindenkori BKV-jegyárakhoz viszonyítják

2020. július 2. 22:03

Niedermüller Péter
Józsefváros
A kormány 13 fővárosi kerület esetében finoman szólva nem pártfogolja az önkormányzatot, noha mindenkitől elvesznek.

„- Másik hangsúlyos ígérete az Airbnb megregulázása volt. Soproni Tamás, terézvárosi polgármester kollégája ebben a kérdésben nem halad túl jól.

- Nekünk itt is bejött a munkacsoport. Vannak jó külföldi példák, amelyekből lehet tanulni. A legfontosabb, hogy a »fekete« Airbnb-nek véget vessük. Ezeknél van a legtöbb gond, ezért ellenőrzéssel, illetve új, keményebb szabályokkal vissza kell szorítani ezt a jelenséget. A személyes felelősségvállalást tartom a legfontosabbnak. Az is elengedhetetlen, hogy a lakásokat kivevők tudatában legyenek annak, viselkedésüknek büntetőjogi kockázata is van. Az ugyanis nonszensz, hogy miután szétverték a lakást, megbüntetik őket ötezer forintra. 

- Valóban 7–800 forint lesz Erzsébetvárosban a parkolási díj?

- Ezt még nem tudjuk. Fontos tudni, hogy 2019 januárjában még az előző önkormányzatnak leesett a tantusz, hogy év végével lejár a parkolási szerződésük. Ezután néhány látszatintézkedésen kívül semmit sem tettek, pedig kapták az ügyben illetékes ügyvédtől a leveleket. Mi november 4-én léptünk hivatalba, és azzal szembesültünk, hogy hat héten belül lejár a szerződés. Ezért meghosszabbítottuk fél évvel, ezalatt pedig felépítettünk egy új rendszert. Saját hatáskörben fogjuk működtetni a parkolást. A kerület egyedül nem tud díjat emelni, viszont kezdeményeztem, hogy a főváros vizsgálja felül a kategóriákat. El tudom képzelni a 7-800 forintot, hiszen a parkolási díjat a mindenkori BKV-jegyeárakhoz viszonyítják. Ez az összeg két jegy ára. Erzsébetvárosban az a célunk, hogy minél kevesebben jöjjenek autóval, akik pedig idejönnek, a lehető legkevesebbet parkoljanak. A kerületben több mint tízezer autó van regisztrálva, miközben 7 ezer parkolóhely van. Tehát az itt élő embereknek sincs elég helye.

- Karácsony Gergely főpolgármester, Pikó András józsefvárosi polgármester és ön is azt mondja: nem hagyják, hogy kivéreztessék az önkormányzatokat. Erzsébetváros mit tesz ez ellen?

- A kormány 13 fővárosi kerület esetében finoman szólva nem pártfogolja az önkormányzatot, noha mindenkitől elvesznek. Mi például korábban arra kértük a miniszterelnököt, hogy a bulinegyedből származó bevétel egy kis részét kapjuk meg, és hangszigetelésre, korszerűsítésre költhessük a pénzt. Hónapokig nem kaptunk választ, majd Gulyás Gergely miniszter annyit írt, hogy forduljunk Fürjes Balázs kormánymegbízotthoz. Az, hogy a kabinet Erzsébetvárost, Ferencvárost vagy Józsefvárost bünteti a választási eredményért, elsősorban nem az önkormányzatoknak okoz nehézséget, hanem az ott élő választóknak. Két fontos feladatunk van: tájékoztatnunk kell az embereket arról, hogy pontosan mi történik, valamint minden rendelkezésünkre álló eszközzel tiltakoznunk kell, és a választókat is erre kell biztatnunk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 124 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a fehér heteró képződmény már elő is lépett az árnyékból, mint véleményvezér? Hogy rohadna meg a saját mocskában.

A Németországban otthagyott adósságot kifizette már? Megszökött a fizetés elől.

Összefoglalom: ha ők emelnek árat, az egy jó, haladó dolog, hiszen az demokratikus áremelés. Ha a jobboldal emel árat, az rossz dolog, de ha árat csökkent (rezsi, adók, ilyesmi), az is rossz dolog, hiszen az fasiszta árcsökkentés.


Probléma megoldás ellenzéki módra...

Két fontos feladatunk van: tájékoztatnunk kell az embereket arról, hogy pontosan mi történik, valamint minden rendelkezésünkre álló eszközzel tiltakoznunk kell, és a választókat is erre kell biztatnunk.

https://pestisracok.hu/adossag..

Nem csodálom, hogy nem tudsz róla, mert a ballib média elhallgatta. Szerinted, ha a budapestiek ismerik ezt a történetet, akkor is megszavazták volna polgármesternek?

Én is el tudnám képzelni, hogy a kirekesztő kijelentésedért, és a Mekk mesteri hozzáértésedért végre lemondj.

Tegyél be egy ballib linket. Nem fogsz találni. Szerinted könyvtárból lehet lopni könyveket.... magánszemélynek is lehet tartozni és nem megadni....
fura elveid vannak.

Bocsánatos bűnnek tartod. Én nem. Várom a ballib linket:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés