Szlovák házelnök: Példaértékű a magyar családpolitika

2020. június 30. 17:14
Orbán Viktor fogadta Boris Kollárt, az illegális bevándorlás ügyében is egyetértés volt a két politikus között.

A V4-együttműködés, a nemzeti érdekek képviselete, a családpolitika és az illegális bevándorlás ügyében is egyetértés volt Orbán Viktor miniszterelnök és Boris Kollár, a szlovák törvényhozás elnöke között kettejük budapesti tárgyalásán – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden.

A Karmelita kolostorban tartott egyeztetésen elhangzott: Magyarország és Szlovákia egyaránt érdekelt az Európai Unió sikerében, ám továbbra is ki fognak állni a nemzeti érdekek és a tagállamok szuverenitása mellett. A két politikus között nézetazonosság volt abban, hogy az illegális migrációval kapcsolatban zéró toleranciát kell alkalmazni. A szlovák parlamenti elnök példaértékűnek nevezte a magyar kormány családpolitikáját. Mindketten aláhúzták annak fontosságát, hogy az Európában példátlanul sikeres visegrádi együttműködést meg kell őrizni, sőt erősíteni érdemes – mondta a sajtófőnök.

(MTI)

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elfojtom magamban a műemlékvédő gondolataimat. A Karmelita Kolostor feleannyit érne az utólag hozzátoldott erkély nélkül. Az összes vendég innen csodálja a fővárosi panorámát, ami tényleg szép.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés