„Vegye rá a tagállamokat az Isztambuli Egyezmény ratifikációjára”– kéri Dobrev Von der Leyentől

2020. május 11. 19:18
A DK politikusának felhívásához 123 EP-képviselő csatlakozott.

„Tegye karanténba a családon belüli erőszakot, és vegye rá a tagállamokat az Isztambuli Egyezmény ratifikációjára” – ezzel a felhívással fordult Ursula von der Leyen felé Dobrev Klára. Gyurcsány Ferenc feleségének leveléhez szociáldemokrata, néppárti, zöld és liberális-centrista, illetve a frakcióhoz nem tartozó politikusok is csatlakoztak. Állításuk szerint az összezártság miatt drámaian megnőtt a családon belüli erőszak gyakorisága Európában.

Marlène Schiappa francia esélyegyelőségi minisztert hozzák fel példának, aki elmondta, hogy országában egy hét alatt 32 százalékkal több lett a családon belüli erőszakkal kapcsolatos esetek száma. „A magyar kormány arra használta fel a koronavírust, hogy egy rendkívüli eljárás keretében elutasíttassa az Országgyűléssel az Isztambuli Egyezmény ratifikációját. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint a kormány az erőszakot akarja eltörölni, az Isztambuli Egyezmény pedig a családokat” – írják a levélben.

Amint arról mi is beszámoltunk, az Országgyűlés a napokban elutasította az Isztambuli Egyezményhez való csatlakozást. Az egyezményt még az Európa Tanács kezdeményezte 2011-ben. Céljai között szerepel a nők védelme, a családon belüli erőszak megakadályozása, de tartalmazza a társadalmi nemek elméletét is. Ezért, bár a magyar kormány 2014-ben aláírta, de nem ratifikálta, azaz nem iktatta törvénybe. A múlt héten újra előkerült a kérdés, a KDNP javaslatára pedig az Országgyűlés véglegesen elutasította a ratifikációt.

Összesen 130 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az. Mit gondol, hogyan kéne rávenni a tagállamokat? Milyen erőszakot kéne alkalmazni szerinte? Cseh mondjuk már a nato-t is be akarta hívni.

Európai proletár diktatúrát akar. Az ismerős neki. Az a komfortzónája.

Rikács Jolán a hangjával üvegpoharakat szokott megrepeszteni.

"A magyar kormány arra használta fel a koronavírust, hogy egy rendkívüli eljárás keretében elutasíttassa az Országgyűléssel az Isztambuli Egyezmény ratifikációját."

Azt hittem a Parlament nem működik, mert a vírus elfújta a demokráciát.

Ez így is van, de ezt a Populisszimát demokratikusan megválasztották, itt, Magyarországon.

Gratulálok a választóinak, nem voltak kevesen és attól félek, h. nem bánták meg.

Minimum arra ítélném őket, h. napokon keresztül, órák hosszat nézzék, hallgassák.

Nekünk, akik NEM rá szavaztunk és első perctől ellenszenves volt nekünk a szkájpoló nagymamák irányában nyilvánított szem- és gyomorforgató együttérzése, az európai minimálbér, nyugdíj minden alapot nélkülöző felvezetése, az Európai Egybesült Állatok iránt kifejezett rajongása, szintén őt kapjuk, képpel, sajnos hanggal, valamivel többször a szó nélkül elviselhetőnél.

Az alma nem esett messze...
Ez most azt akarja ahogyan diktatúrában szokás. Demokráciában a népet képviselő Parlament fogad el egy egyezményt, vagy nem fogad el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés