Gyenge bizonyíték: akár szabadlábra is helyezheti a bíróság George Pell bíborost

2020. március 17. 14:12
Már tárgyalja az ausztrál legfelsőbb bíróság George Pell bíboros molesztálási ügyét: a bizonyítékok ugyanis, amelyek alapján börtönre ítélték a volt érseket, meglehetősen gyenge lábakon állnak.

Az ausztrál legfelsőbb bíróság elé került George Pell bíboros pedofilügye. Syndey volt érsekét, akit Ferenc pápa hívott meg megválasztása után vatikáni bíborosi tanácsába, 2019 márciusában ítélte hat év börtönre a bíróság – írja a Catholic Herald.

Victoria állam bírósága szerint George Pell bíboros 1996-ban két templomi kórustag fiút is molesztált Melbourne-ben, amikor a város érseke volt. Az ítélet alapján a most 78 éves egyházi vezetőt legkorábban két év és nyolc hónap múlva helyezhetik feltételesen szabadlábra. A bíboros tagadja a vádat, és ezért fellebbezett.

Erre már csak azért is sort kerített, mert az ellene felhozott állítólagos bizonyítékok elég gyenge lábakon állnak. A két állítólagos áldozat közül ugyanis csak egyik jelent meg a bíróságon. A másik elhunyt 2014-ben, de korábban az mondta édesanyjának, hogy sosem molesztálták.

Emellett a maradék egy állítólagos áldozat vallomásában állandóan változott az események időpontja, ahogy az egész narratíva is, és számos inkonzisztencia lelhető fel benne.

Harmadrészt az alsóbb rendű tárgyalásokon másik húsz tanú ellene mondott az egyetlen állítólagos molesztáltnak, s arra is felhívták a figyelmet, hogy a megjelölt időpontokban a melbourne-i katedrális sekrestyéje tele kellett, hogy legyen emberekkel, tehát nem tudott volna molesztálni senkit. 

Victoria állam fellebbezési bíróságának háromtagú testületéből egyébként egy tag kisebbségi ellenvéleményt írt a márciusi ítélethez, melyben elégtelennek találta a Pell elleni bizonyítékokat. 

Ezzel együtt a Legfelsőbb Bíróságon a Catholic Herald brit lap elemzője, Ed Condon szerint három forgatókönyv lehetséges: vagy felülírják a korábbi döntést, és szabadlábra helyezik a bíborost; vagy a testület visszaküldi az ügyet Victoria állam fellebbezési bíróságának; a harmadik opció pedig az egész eljárás újrakezdése az alsófokú bíróságon. Utóbbi esetben Pell nem börtönben, hanem bírósági tárgyalásokon töltené élete hátralévő éveit.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A vezető izraeli hírportál (Ynet) angol nyelvű kiadásának egyik cikke alapvető fontosságú összefüggésekre derít fényt az európai fehér nemzetek egzisztenciáját fenyegető "migránsválság" zsidó-izraeli hangszerelése kapcsán. A menekülteket segítő görögországi központokat főleg izraeliek működtetik, Leszboszon van egy izraeli iskola szíriai, iráni, iraki és afgán menekültek számára, és mindez egy átfogó terv részét képezi."
Ez CSAK EGY a fehér európai kultúra elleni átfogó támadássorozat elemeiből.
Ám ahhoz, hogy ez a fehér-ellenes hadjárat maximális üzemmódban működhessen, ugyanígy, hasonló átfogó jellegű támadássorozat, gyalázkodás, hitelrontás felhasználásával kell tönkretenni a fehér Európát.
Ennek egy célpontja, az egyház, főként a római katolikus egyház és papjai.

Remélem, hogy fölmentik, de még inkább, hogy az igazságnak megfelelően. Azért innen, Magyarországról nem könnyű átlátni egy ausztrál ügyet...

Az is valami, ha csak annyit állapítanak meg, hogy kideríthetetlen az igazság.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés