Nem kell kerítés – de a vírushiszti miatt azért fokozott határellenőrzést követel Cseh Katalin

2020. február 28. 15:41

Pilhál Tamás
PestiSrácok.hu
Csehéknek nincs értelme bármit magyarázni.

„A gondolat lenyűgözően okos. Két apró, elhanyagolhatóan lényegtelen gond van vele. Egyrészt: a schengeni övezet tagjaként Magyarországnak meg kellett szüntetnie a belső határőrizetét a többi schengeni tagállam felé. Anélkül pedig elég nehézkes a »fokozott ellenőrzés«. A másik: tavaly márciusban éppen Cseh Katalin volt az egyik reklámarca a krónikusan bevándorláspárti Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) nevű pártcsoportnak, amely hadat üzent a magyar határkerítésnek. Kampányvideójukban hazánkat és személyesen Orbán Viktor kormányfőt szapulták, amiért a kerítéssel gátat szabott a zöld határon át történő illegális bevándorlásnak. A videóban megjelent egy szögesdrótokkal ellátott határzár, amely a déli kerítésünket szimbolizálta, s azt Guy Verhofstadt, az ALDE frakcióvezetője a saját buksi fejével rombolta le. Mert nemcsak a fogai szépek, de fúrófeje is van neki…

Mit lehet ehhez hozzátenni? Semmit. Csehéknek nincs értelme bármit magyarázni. Mindenki más pedig úgyis tudja magától, hogy az országhatár fokozott ellenőrzéséhez nélkülözhetetlen a határkerítés: így a vendégek a kijelölt határátkelőkön kénytelenek érkezni hozzánk, nem pedig a zöldhatáron átcsörtetve. Tudom, bonyolult gondolatmenet, a balliberális politikusoknak Európa-szerte nem is sikerül fölfogniuk ötödik éve. Még szerencse, hogy az európai emberek – ha lassan is, de – egyre inkább értik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Cseh Katalint és társait ki kellene vezényelni a határra, hogy ellenőrizzék a migránsokat, a határon átlépőket.
Dolgozzanak ne csak a szájuk járjon.

Nem botcsinalta politikus Che-nek mondom,de a sors ironiaja,hogy az egesz vilagnak apropenzert gyarto Kinaban tort ki jarvany.
Ertuk senki nem aggodik,senki nem hullat krokodilkonnyeket, a jobb elet remenyeben migralo semmittevokert annal inkabb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés