Rétvári Bence: Újabb anyagokkal bővült a dizájnerdrogok tiltólistája

2020. január 11. 13:14
Az államtitkár szerint csak a Fidesz-KDNP alkalmas a kábítószer-bűnözés féken tartására.

Az elmúlt napokban lépett hatályba az a miniszteri rendeletmódosítás, amely alapján újabb két anyaggal bővült a dizájnerdrogok tiltólistája, amelyre így már 87 vegyület került fel – közölte Rétvári Bence, a KDNP alelnöke szombaton az MTI-vel.

A közleményben Rétvári Bence azt írta, Magyarország Európában az elsők között alakította ki az új pszichoaktív anyagokkal kapcsolatos szabályozást, amely alkalmazkodik az új dizájnerdrogok megjelenéséhez. Hozzátette, hogy Magyarország jelentős forrást szán a megelőzésre, emellett pedig bővülnek a kábítószerfüggők rehabilitálásának lehetőségei.

A célzott prevenciós programok támogatására 3 milliárd forint összegű fejlesztési forrás áll rendelkezésre. A droghasználat kialakulásának megelőzése és visszaszorítása szintén kiemelt célja annak a 2,5 milliárd forint keretösszegű programnak is, amellyel a gyermekvédelmi szakellátási intézmények működését segíti a kormányzat.

A gyermek- és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer infrastrukturális fejlesztése pedig 6 milliárd forintból valósul meg. Ide tartozik az is, hogy 2018. szeptemberétől bevezették az iskolai szociális segítést mint szolgáltatást.  Az elmúlt időszakban három, úgynevezett gyermek- és ifjúságaddiktológiai rehabilitációs intézmény kezdte meg működését – fűzte hozzá.

Kitért arra is, ezzel szemben az ellenzék több politikusa rendkívül veszélyes, egyértelműen a drogliberalizációt támogató nyilatkozatokat tesz rendszeresen. „Ha az ellenzéki összefogáson múlna, már holnaptól szabad utat engednének a kábítószerek terjedésének. Jól látható, csak a Fidesz-KDNP alkalmas a kábítószer-bűnözés féken tartására” – hangsúlyozta.

(MTI)

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Újabb anyagokkal bővült a dizájnerdrogok tiltólistája"

A DK-át is felvették?

Számomra sem világos, hogy mi szükség van erre a listára, ha egyszer a stratégia szerint mára megvalósult a drogmentes Magyarország.

Vagy valakik elszabotálták volna a Fideszben a stratégia megvalósítását?

Arról nem beszélt Rétvári, melyik kormány csökkentette az e-cigibe való hatóanyag adóját?

Van, aki a csavarlazítót sem veti meg. Mások Kövér interjúkat olvasnak, vagy Deutsch üzeneteit. Azért is írja Tomi mindig a végére, hogy: ennyi. Pont egy adag.

Szögezzük le: az, hogy CSAK egy politikai erő alkalmas valamire, és más senki, kommunista, bolsevik tempó.

Lenintől vett idézet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés